Rīgas ielās sāk kursēt Eirovīzijas tramvajs (24)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA foto

Šodien pa Rīgu sāk kursēt īpašs Eirovīzijas tramvajs, kas vēstīs par starptautiskā Eirovīzijas konkursa tuvošanos.

Eirovīzijas tramvajs savā pirmajā braucienā devās plkst.12 no Rīgas tramvaju depo Brīvības ielā 191, aģentūru LETA informēja Latvijas Televīzijas (LTV) sabiedrisko attiecību speciāliste Ieviņa Ancena.

Foto: LETA foto

Pirmajā braucienā LTV aicinājusi piedalīties mediju pārstāvjus, lai kopā ar Eirovīzijas nacionālās atlases uzvarētāju Intaru Busuli simboliski iesāktu Latvijas ceļu uz Eirovīzijas starptautisko dziesmu konkursu Maskavā.

Brauciena laikā mediju pārstāvji iepazīstināti ar jaunumiem Eirovīzijas dziesmu konkursa norisē, LTV delegācijas gatavošanos braucienam uz Maskavu, kā arī atskaņota Latvijas pārstāvju dziesma un veiktas daudzas citas aktivitātes.

Foto: LETA foto

Eirovīzijas konkursa starptautiskais fināls Maskavā notiks no 12.maija līdz 16.maijam. Latviju tajā pārstāvēs Busulis ar dziesmu "Sastrēgums", kuras mūzikas autors ir Kārlis Lācis, bet vārdus sarakstījis Jānis Elsbergs. Busulis ar trešo kārtas numuru uzstāsies otrajā pusfinālā, kas notiks 14.maijā.

Jau ziņots, ka pagājušā gada nogalē saistībā ar valdības lēmumu LTV samazināt valsts dotāciju par 2,4 miljoniem latu Eirovīzija bija viens no projektiem, no kura krīzes budžeta apstākļos LTV bija spiesta atteikties. Tomēr, pateicoties "Narvesen" un "Latvijas Krājbankas" atbalstam, LTV šogad tomēr piedalīsies Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā. Pirmo reizi visi ar konkursa organizēšanu un atspoguļošanu saistītie izdevumi tiek segti no atbalstītāju finansējuma.

Foto: LETA foto
Komentāri (24)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu