Festivāla "Berimora kino" noslēguma ceremonija

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar plkst.18.18 kinoteātra "Rīga" Lielajā zālē notiks 8.Rīgas starptautiskā bērnu filmu festivāla "Berimora kino" noslēguma ceremonija.

Festivāla noslēguma ceremonijā deviņu bērnu žūrija paziņos, kura filma iegūs žūrijas galveno balvu "Berimora lielo spilvenu".

Festivāla noslēgumā jau tradicionāli tiks demonstrētas jaunākās latviešu animācijas filmas, kā arī 1949.gadā uzņemtā dāņu filma "Palle viens pats pasaulē", kas ir stāsts par Palli, kurš kādu rītu pamostas un atklāj, ka pēkšņi ir gluži viens pasaulē.

Pirms festivāla noslēguma ceremonijas pa dienu kinoteātrī "Rīga" un "Parex Plaza" būs skatāmas festivāla demonstrētās filmas.

Plkst.13 kinoteātrī "Rīga" Mazajā zālē pēdējo reizi tiks demonstrēta bērnu filma no Nīderlandes "Morisons tiek pie māsiņas". Tā stāsta par piecgadīgo Morisonu, kuram drīzumā gaidāma māsiņa. Tā kā visas mammas un tēta sarunas ir tikai par gaidāmo ģimenes pieaugumu, Morisons nemaz nav priecīgs. Viņš labprāt gribētu, lai viss paliek tā, kā bijis līdz šim.

Filmu ieteicams skatīties bērniem no sešiem gadiem.

Savukārt kinoteātrī "Parex Plaza" festivāls pēdējo dienu piedāvās noskatīties trīs filmas.

Plkst.11.30 tiks demonstrēta filma "Makša nedienas" un "Templiešu bruņinieku dārgumi III: Čūskkroņa noslēpums", bet plkst.13.30 tiks demonstrēta filma "Frode un citi resgaļi".

Filma "Makša nedienas" stāsta par Maksu, kurš ārkārtīgi kautrējas no savas mammas, jo uzskata, ka viņa ir maksimāli mulsinoša. Tai pašā laikā, viņš ir "ieķēries" klasesbiedrenē Ofēlijā, kuras priekšā, protams, vēlas izcelties. Tomēr nemaz nav tik viegli apvienot "krutā" zēna tēlu, būt labam draugam un tajā pašā laikā neļaut savai mammai to visu izjaukt.

Filmas režisore Lote Svendsena filmu nolēmusi uzņemt pēc tam, kad panākumus guva seriāls, kura pamatā ir Makša stāsts. "Makša nedienas" ne tikai saņēma lielu skatītāju piekrišanu mājās Dānija, bet arī pozitīvu kritiķu novērtējumu Berlīnes filmu festivālā.

Savukārt tiem, kas apmeklējuši "Berimora kino" iepriekšējos gadus, nebūs sveši Matiasa, Nīsa un Katrīnas piedzīvojumi filmā "Templiešu bruņinieku dārgumi III: Čūskkroņa noslēpums".

Filmas galvenie varoņi Matiass, Nīss, Katrīna un mazā Fija dodas līdzi Templiešu bruņinieku Lielmeistaram uz Maltu, lai atdotu Čūskkroni tā sākotnējiem īpašniekiem - Maltas bruņiniekiem. Tomēr kāds sens priesteru ordenis pamanās nolaupīt gan kroni, gan vienu no pusaudžiem.

Savukārt filma "Frode un citi resgaļi" domāta pašiem mazākajiem skatītājiem. Frode ar nepacietību gaida lielo vasaras balli, kurā būs iespēja izjāt ar ziloni. Taču mājas pārvaldnieks pieprasa samaksu par pagalma lietošanu balles laikā. Tai pašā laikā mistera Storma dzīvoklī notiek virkne mīklainu zādzību. Izmisušais kungs piesola atlīdzību tam, kurš uzrādīs zagli. Frode ar saviem draugiem apņemas noķert zagli, tikt galā ar pārvaldnieku un atgriezt iespēju kārtīgi izpriecāties vasaras ballītē.

Filmā atainotās situācijas liks pasmieties ikvienam. Bērni pavasara brīvlaikā varēs smelties dažādus trikus, kā izjokot skolotājus. Filma ir patiesi jauks stāsts par to, kā draugi, turoties kopā, var piepildīt vēlmes un sapņus, apgalvoja Līduma.

Festivāla "Berimora kino" piedāvātas filmas vēl rīt, 12.aprīlī, būs skatāmas kinoteātrī "Rīga".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu