"Berimora kino" 8.aprīlī

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

8.aprīlī kinoteātrī "Rīga" 8.Rīgas starptautiskais bērnu filmu festivāls "Berimora kino" piedāvās noskatīties filmas "Ieputināti sniegos" un "Īpašā vasara". Kinoafiša

8.aprīlī plkst.15 festivāls piedāvās noskatīties filmu no Īslandes "Ieputināti sniegos". Filma ir stāsts par zēnu vārdā Kalli. Viņš ar mammu dzīvo Īslandes galvaspilsētā Reikjavīkā, un viņa dienas paiet, skatoties filmas, televīzijas šovus un spēlējot datorspēles.

Ziemassvētkos viņš tiek nosūtīts pie sava tēva un viņa jaunās ģimenes dziļos laukos. Lai arī sākumā zēnam nomaļajā lauku sētā ir bezgala garlaicīgi, drīz sākās piedzīvojumi, kuros Kallem un viņa pusmāsai nākas saskarties ar neatlaidīgu spociņu, balto lāci un īstu ziemeļu sniega vētru, kas uz laiku pārrauj visus sakarus ar ārpasauli.

Filmas režisors Ari Kristinsons lieliski parāda, ka situācijā, kad esi ieputināts sniegā līdz acīm, vari aizmirst savu mobilo telefonu, jo vienīgais, kas spēs tevi izglābt, ir draugi. Vēl varēs novērot neparastu piemēru, kas notiek, ja suni cienā ar saldumiem, sacīja Līduma. Savukārt plkst.17 kinoteātrī "Rīga" skatītājiem būs iespēja noskatīties pusaudžu drāmu "Īpašā vasara", kuru ieteicams skatīties no 12 gadu vecuma.

Kirsi jeb Kid, kā viņai pašai patīk sevi saukt, ar mammu, labāko draugu Jampi un viņa mammu ceļo ar auto no Gēteborgas Zviedrijā uz Somiju, lai tur pavadītu vasaras brīvdienas. Kirsi nevēlas doties šajā ceļojumā un paņem līdzi diktofonu, lai veidotu reportāžas par to, cik stulbas ir viņas brīvdienas Somijā, tomēr tā vietā viņai nākas pārvērtēt attiecības gan ar māti, gan savu labāko draugu, kuram pienācis vecums, kad par visu vairāk gribas redzēt, kas meitenēm zem svārkiem.

Filmu var dēvēt par režisores Nannas Huolmanes autobiogrāfisku stāstu par meiteni, kura dzīvi krāso tikai melnās un baltās krāsās. Viņas tēvs traģiski gājis bojā un mamma cīnās, meiteni audzinot viena. Kid kaislība pret žurnālistiku un reportāžu veidošanu kļūst par saikni, kas palīdz pārvērtēt un atrisināt saspīlētās attiecības ar mammu.

Rīgas starptautiskais bērnu filmu festivāls "Berimora kino" norisināsies līdz 12.aprīlim kinoteātrī "Rīga" un 10.aprīlī un 11.aprīlī - arī kinoteātrī "Parex Plaza".

Šoreiz "Berimora kino" piedāvā filmu programmu, kurā būs iekļautas 13 pilnmetrāžas filmas, piecas animācijas filmas un viena īsfilma. Filmu programmā iekļautas filmas no valstīm, kurās ir spēcīgas bērnu kino tradīcijas, - Nīderlandes, Norvēģijas, Somijas, Zviedrijas un Dānijas, kā arī Īslandes, Lietuvas un Latvijas.

Festivāla konkursa programmā piedalīsies astoņas filmas - "SOS: Piedzīvojumu vasara", "Kaķa Titānika desmit dzīvības" no Norvēģijas, "Ieputināti sniegos" no Īslandes, "Bundzinieks Rikijs", "Vētrassirds" no Somijas, "Makša nedienas" un "Frode un citi rezgaļi" no Dānijas, kā arī latviešu veidotā jaunākā spēlfilma "Mazie laupītāji".

Par to, kura no astoņām konkursā iekļautajām filmām saņems festivāla galveno balvu - "Berimora lielo spilvenu", rūpēsies bērnu žūrija, kurā šogad piedalās deviņi bērni vecumā no astoņiem līdz 13 gadiem, savukārt "Berimora mazā spilvena" īpašnieku noteiks skatītāju balsojums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu