Salmans Rušdi "Sātaniskās vārsmas" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apgāds "Atēna" laidis klajā Salmana Rušdi slaveno romānu "Sātaniskās vārsmas".

Edvards B. Sentdžons, "Library Journal": "Kad augstu virs Lamanša kanāla teroristu bumba uzspridzina reaktīvo laineri, divi pasažieri sveiki un veseli nokrīt zemē: Džibrīls, Indijas kino aktieris, un Saladins, britu televīzijas raidījuma "Marsiešu šovs" zvaigzne. Tuvās nāves pieredze pārvērš viņus labā un ļaunā dzīvos simbolos, Saladinam izaug ragi, Džibrīlu apņem nimbs. No šā pamatpieņēmuma Salmans Rušdi izvērpj milzīgu, vaļīgi saistītu apakšsižetu kolekciju, kas apvieno mitoloģiju, folkloru un televīzijas niekus iespaidīgā maģiskā reālisma meistardarbā, kas pievēršas postmodernajai imigranta pieredzei. [..] Ļoti iesaku."

Andžela Kārtere, "The Guardian": "Iejūsminošs, biezi apdzīvots, pļāpīgs, reizēm nebēdnīgi jautrs romāns. Laišanās amerikāņu kalniņos pāri plašai iztēles ainavai."

Projekts tika finansēts ar Eiropas Komisijas un Latvijas Republikas Kultūras ministrijas atbalstu. No angļu valodas tulkojusi Ingūna Beķere.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu