Lūdz Paula palīdzību "Jaunā viļņa» saglabāšanai Jūrmalā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāki uzņēmēji atklātā vēstulē, kas publicēta laikrakstā «Telegraf», lūdz komponistu Raimondu Paulu iesaistīties un palīdzēt saglabāt Jūrmalai mūzikas festivālu «Jaunais vilnis».

Tikai Pauls varot novērst festivāla aiziešanu no Jūrmalas

Uzņēmēji norādījuši, ka tikai Paula spēkos ir stāties pretī atsevišķu cilvēku «merkantilajām interesēm» un novērst festivāla aiziešanu no Jūrmalas. Uzņēmēji arī uzsver, ka festivāls kļuvis par vizītkarti Latvijas draudzīgajām attiecībām ar NVS valstīm.

Vēstuli parakstījis Latvijas Kūrortpilsētu asociācijas vadītājs un Jūrmalas domes deputāts Māris Dzenītis, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas vadītājs Jānis Naglis, Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas vadītāja Kitija Gitendorfa, žurnāla «Otkritij Gorod» galvenā redaktore Tatjana Fasta, laikraksta «Subota» galvenā redaktore Olga Avdeviča, laikraksta «Telegraf» galvenais redaktors Andrejs Švedovs, laikraksta «Čas» galvenais redaktors Pāvels Kirilovs, «Mix Media Group» vadītājs Andrejs Feldmanis un citi.

«Jaunais vilnis» Jūrmalā vairs nenotiks

Kā ziņots, starptautiskais jauno izpildītāju konkurss «Jaunais vilnis» Jūrmalā vairs nenotiks, jo konkursa organizatoru sadarbība ar Jūrmalas domi ir sasniegusi «kritisko robežu», kas tagad ļauj par pasākuma norises vietu izraudzīties kādu citu pasaules pilsētu, starp kurām ir arī Rīga, liecina festivāla veidotāja un komponista Igora Krutoja paziņojums.

«Jaunais vilnis» nolēmis pamest Jūrmalu attieksmes dēļ - kaut arī daļa festivāla viesu varētu atļauties nopirkt visu viesnīcu, viņiem šķiet nepieņemami, ka apartamentus festivāla laikā iespējams noīrēt tikai, piemēram, uz divām nedēļām neatkarīgi no tur pavadīto dienu skaita, vai arī istabas tiek izīrētas pēc izsoles principa tiem, kas visvairāk samaksā.

Tāpat festivāla organizatorus saniknojusi domes rīcība, uz pieciem gadiem izīrējot citiem Dzintaru koncertzāles VIP zonu, kurā tradicionāli sēž galvenie festivāla viesi. «Jaunā viļņa» veidotāji sašutuši arī par Jūrmalas mēra Gata Trukšņa izteikumiem intervijā laikrakstam «Neatkarīgā Rīta Avīze», kurā viņš norādījis, ka Jūrmala mierīgi var izdzīvot bez «Jaunā viļņa».

Pēc šā festivāla rīkotāju paziņojuma Truksnis gan kļuvis pielaidīgāks un sola «darīt visu iespējamo», lai «Jaunais vilnis» Jūrmalā tomēr notiktu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu