Viljama Šekspīra lugas "Romeo un Džuljeta" pārstāsts bērniem (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apgāda „Valters un Rapa” veidotajā sērijā „Pasaules literatūra bērniem” Barbara Kindermane atstāstījusi dzejnieka un dramaturga Viljama Šekspīra lugu „Romeo un Džuljeta” – vienu no skaistākajiem un skumjākajiem mīlas stāstiem pasaules literatūrā.

Darbībā risinās 15. gadsimta sākumā Veronā un Mantujā, Itālijā. Romeo un Džuljeta, tikko ieraudzījuši viens otru, no pirmā acu skatiena iemīlas, kaut viņu mīlestības laimi neiespējamu dara abu dzimtu dziļais naids. Jaunieši, nespēdami dzīvot viens bez otra, dodas nāvē, un, tikai ieraugot neglābjamo nelaimi, abas ģimenes salīgst mieru.

Viljama Šekspīra (1565-1616) lugas līdz mūsdienām tulkotas gandrīz visās pasaules valodās, neskaitāmas reizes uzvestas uz visdažādāko teātru skatuvēm, un pēc to motīviem veidotas filmas un radīti jauni mākslas darbi. Lugas „Romeo un Džuljeta” pārstāstu ilustrē Kristas Uncneres zīmējumi. No vācu valodas tulkojusi Aija Jakoviča.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu