Karaliskais improvizācijas teātris atklāj Joku pavasari (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

31.martā Arēnā Rīga joku un dzirkstoša humora pavadībā notiks Karaliskā improvizācijas teātra pavasara sezonas atklāšana.

Kā īpašais viesis Karaliskā improvizācijas teātra sastāvā uzstāsies Latvijas Eirovīzijas nacionālās atlases 2009. laureāts, dziedātājs Intars Busulis.

Profesionālo improvizatoru kvartetu - Jāni Skuteli, Andri Rupo, Vari Klausītāju un Ģirtu Runātāju – sezonas atklāšanas dienā papildinās jauns dalībnieks.

Sezonas atklāšanas izrāde būs I. Busuļa debija kā improvizācijas teātra aktierim, kurā viņš pilnībā nodosies nevis mūzikai, bet improvizācijas mākslai, piedaloties īpaši viņam sagatavotās etīdēs.

Karaliskais improvizācijas teātris pārstāv teātra žanru, kurā netiek izmantots iepriekš sagatavots scenārijs, iestudēti dialogi un nekas tāds, ko ierasti sagaidām no klasiskas teātra izrādes. Improvizāciju veido vairāki īsi skeči, kur katrā epizodē pēc skatītāju rosinātām idejām tiek izspēlēts īss un dzīvespriecīgs notikums. Svarīga loma izrādē ir aktīvai skatītāju līdzdalībai, kur ikviens klātesošais var ietekmēt un virzīt izrādes gaitu.

Pavasara sezonas atklāšanā un improvizācijas veidošanā ir aicināti piedalīties arī Kārlis Lācis, Evelīna Kovaļevska un Juris Šteinbergs, Gustavo, Egons Reiters, Baiba Sipeniece-Gavare un Valters Krauze, Jana Kalniņa, Sindija Vilde, Lauris Lizbovskis, Jana Duļevska un Rodrigo Laviņš, un citas Latvijā spožas personības.

„Līdz šim Karaliskā improvizācijas teātra cienītāji humoristiskās izrādes baudīja kinogalerijā K-SUNS, tomēr, ņemot vērā skatītāju lielo interesi, nolēmām, ka „Joku pavasara” atklāšanai jābūt grandiozai. Arēna Rīga ir lielākā slēgtā zāle Latvijā, tāpēc, ilgi nedomājot, nolēmām izrādi rīkot šeit. Vēlamies, lai ikviens, kas plāno būt atklāšanas pasākumā, šeit arī būtu, un nebūtu neviena, kas apvainojas tikai tādēļ, ka ir pietrūcis vietas,” uzsver Jānis Skutelis, Karaliskā improvizācijas teātra direktors.

Karaliskā improvizācijas teātra izrādes vienmēr notiek darbdienās. „Šāds lēmums pamatojams ar labdabīgu un apzinātu mērķi – izglābt cilvēkus no stresa un pārslodzes. Es zinu vairākus cilvēkus, kas gaida izrādes vakarus, lai gūtu atslodzi no ikdienas darbiem, pasmietos par mums un sevi. Vēsturiski iekārtots tā, ka dažādi izklaides pasākumi bieži vien bija pieejami tikai aristokrātiem un karaļiem. Un ne jau mēs esam karaliski, šoreiz tādi ir mūsu skatītāji, kas bauda privilēģijas, skatoties un paši veidojot improvizēto izrādi,” piebilst J. Skutelis.

„Bez gatavošanās un pa īstam, bez jebkā lieka un ar prieku, viss par tautu un augsto mākslu. Tas viss - Joku pavasarī! Tiekamies! Vienmēr jūsu Karaliskais improvizācijas teātris.”

UZZIŅAI:

Jānis Skutelis - Karaliskā improvizācijas teātra mākslinieciskais vadītājs un improvizators, humorists, filmējies TV3 seriālā Ādamsoni un raidījumā Lielais brīnumzemes šovs, radošās apvienības Mēmais šovs zvaigzne, aktieris V.Runtuļa koncertuzvedumā Cabaret plin, plin, Cabaret Alez, Cabaret Artelis, ekspedīcijas 1000 jūdzes aiz polārā loka, 1000 jūdzes Āfrikas tuksnesī, 1000 jūdzes Indijā dalībnieks.

Andris Rupais - Karaliskā improvizācijas teātra izrāžu vadītājs un improvizators, sporta žurnālists un komentētājs, veidojis un vadījis dokumentālo raidījumu ciklu Pirts stāsti LTV7.

Varis Klausītājs - Karaliskā improvizācijas teātra improvizators, aktieris, režisors izrādei „Vilks”, “Metāls”, aktieris V.Runtuļa koncertuzvedumā Cabaret plin, plin, CabaretAlez, Cabaret Artelis.

Ģirts Runātājs – Karaliskā improvizācijas teātra aktieris un improvizators, izrādes “Ķēves dēls” līdzrežisors, arhitekts.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu