Pauls: «Jaunais vilnis» Jūrmalā varētu nenotikt

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Apdraudēta ikgadējā starptautiskā jauno izpildītāju konkursa «Jaunais vilnis» norise Jūrmalā. Sociālajos portālos izskanējusi informācija, ka konkurss nenotiks Latvijā. Neoficiāli tiek runāts, ka konkurss varētu notikt Rīgā.

Papildināta saskaņā ar jaunāko informāciju

Kā atklāja komponists un viens no konkursa patroniem Raimonds Pauls, viņš esot dzirdējis, ka konkurss Jūrmalā vairs nenotikšot un šāds konkursa rīkotāju lēmums viņu nemaz nepārsteidz, jo nesaskaņas starp rīkotājiem un Jūrmalu briedušas jau sen.

Savukārt pēc aģentūras rīcībā esošās informācija, konkursa organizētāji viesojušies Rīgā, iespējams, lai runātu par konkursa norises vietu.

Neoficiāli tiek minētas vairākas iespējamās tā norises vietas Rīgā.

Rīgas vicemērs Andris Ameriks gan teica, ka nav ticies ar rīkotājiem. Viņaprāt, Jūrmalai durvis uz «Jaunā viļņa» rīkošanu vēl nav aizcirstas.

Ameriks sacīja, ka Rīgai šāda iespēja būtu jāizskata tikai tad, ja organizētāji izteiktu konkrētu vēlmi rīkot konkursu Rīgā. Vietu konkursa norisei Rīga noteikti varētu atrast, piemēram, «Arēna Rīga», krastmala, Doma laukums u.c. Taču vicemērs uzsvēra, ka pašlaik par to ir pāragri spriest, jo par konkursa norisi lēmums jāpieņem «Jaunā viļņa» rīkotājiem un tad jāizskata sava iecere Rīgas domei.

Konkursa rīkotāju pārstāve Latvijā Svetlana Jevdokimova pagaidām nekomentēja «Jaunā viļņa» norises vietas iespējamo maiņu, norādot, ka viņai nav informācijas, taču solīja, ka rīt, 8.februārī, tiks izplatīts paziņojums par konkursu, kurā tiks komentēts arī šis jautājums.

Jūrmalas mērs Gatis Truksnis patlaban atrodas atvaļinājumā un darbā atgriezīsies pirmdien, līdz ar to viņš šo informāciju nekomentēja.

Jūrmalas dome līdz šim nav saņēmusi nekādu oficiālu informāciju par to, ka «Jaunais vilnis» Jūrmalā varētu nenotikt, informēja domē.

Arī konkursa mājaslapā nav informācijas, ka pasākums varētu nenotikt Latvijā.

Konkurss Jūrmalā bija iecerēts no 24. līdz 29. jūlijam.

Biļešu iepriekšpārdošana uz konkursu «Jaunais vilnis 2012» jau ir sākusies, un, kā liecina «www.bilesuserviss.lv» informācija, biļetes par 70 un 120 latiem jau ir izpirktas.

Pērn «Jaunais vilnis» svinēja desmit gadu jubileju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu