Ķīpsalā notiek "Latvijas grāmatu izstāde 2009" (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 26.februāra līdz 1.martam starptautiskais izstāžu centrs Ķīpsalā pārvērtīsies par grāmatu pilsētu, kurā tiksies rakstnieki, tulkotāji, izdevēji un lasītāji, lai piedalītos 12.starptautiskajā grāmatu un izdevniecību izstādē "Latvijas grāmatu izstāde 2009".

Kā preses konferencē pastāstīja "Latvijas grāmatu izstādes" projekta vadītājs Valts Jirgensons, izstādē piedalīsies vairāk nekā 60 izdevniecības un apgādi.

Izstādes apmeklētāji četrās dienās varēs baudīt autoru priekšlasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos, tikties ar ievērojamiem latviešu un ārvalstu rakstniekiem, aplūkot daudzveidīgu grāmatu ekspozīciju, iepazīties ar izdevniecību jaunumiem, iegādāties grāmatas par īpaši izdevīgām izstādes cenām, kā arī grāmatu maiņas punktā apmainīt savas pret citu lasītāju atnestajām grāmatām. Atnestās grāmatas, kas paliks pāri, izstādes rīkotāji sola ziedot labdarībai - atdot bērnunamiem un veco ļaužu pansionātiem.

Izstādes apmeklētāji varēs gūt ieskatu topošajā Jāņa Ūdra grāmatā par bijušo Valsts prezidentu Gunti Ulmani. Izdevniecība "Nordik" prezentēs grāmatu "Latvijas ģerboņi. Valsts, pilsētu un teritoriālā heraldika". Savukārt Latvijas Grāmatizdevēju asociācija iepazīstinās ar grāmatu mākslas konkursa "Zelta ābele" šā gada nominācijām.

Arī jaunajiem grāmatu lasītājiem izstādē būs interesanti, jo paredzēti īpaši bērniem rīkoti pasākumi un prezentācijas.

Sestdien, 28.februārī, Ķīpsalā notiks Lielie lasīšanas svētki, kad tiks paziņota bērnu žūrijas izraudzītā populārākā bērnu grāmata. Kā preses konferencē pastāstīja Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova, 17 tūkstoši lasīšanas ekspertu aizrautīgi darbojas bērnu žūrijā 573 bibliotēkās Latvijā un 14 latviešu diasporas centros visā pasaulē (ASV, Īrijā, Dānijā, Nīderlandē, Lielbritānijā, Somijā, Krievijā, Austrālijā).

Bērni veselu gadu ir cītīgi lasījuši jaunākās bērnu grāmatas, lai izraudzītos labākās. 28.februārī Ķīpsalā bērni pasniegs savu balvu - šokolādes grāmatu - populārāko grāmatu autoriem, tulkotājiem, ilustrētājiem, izdevējiem.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu