Dailes teātrī «Pirmā grēka līcis»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Jānis Deinats, "Fotocentrs"

No 25. janvāra Dailes teātra Kamerzālē skatuves dzīvi sāks izrāde «Pirmā grēka līcis» – gandrīz kāzu reportāža astoņās epizodēs, kas ir Kārļa Auškāpa dramatizējums pēc Ērika Hānberga stāstu motīviem, informē Dailes teātra sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Jakovļeva.

Kaut arī paplukušajā lauku nostūrī daudz cilvēku vairs nav palicis, no veciem ļaudīm jaunais pāris iznāk labu labais. Taču tāpat vien plika dzeršana nedrīkst būt. Katru glāzīti vajag aizrunāt. Katram jāteic savs sakāmais – par dzīvi un vispār. Un tad nu mīļie ciemiņi saka savus sakāmos.

Ēriks Hānbergs ir uzrakstījis visu kā nākas. Poētiski, skarbi un godīgi. Savukārt izrāde pulcē kopā Dailes teātra vecākās paaudzes aktieru labākos spēkus – tajā spēlēs Leons Krivāns (Žanis), Ilze Vazdika (Šarlote), Lidija Pupure (Trīne), Juris Strenga (Ervīns), Olga Dreģe (Spulga), Gunārs Placēns (Reinis), Venta Vecumniece (Dzidra) un Aivars Siliņš (Andrejs).

Jauniestudējuma režisors ir Kārlis Auškāps, telpu iekārtojis Ansis Gornavs, kostīmu konsultante ir Ivonna Straume, bet gaismu mākslinieks – Rainers Kornhubers.

Biļetes uz izrādi var iegādāties Dailes teātra kasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu