Fotoreportāža: atklāj jauno JVLMA Kamerzāli

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) piektdien ar kultūras ministres dalību tika atklāta jaunā LMT Kamerzāle. Tā spēs vienlaikus uzņemt 65 koncertu un meistarklašu viesus, informēja akadēmijas rektora palīdze Jurita Krūma. «LMT kamerzāle», kas tapusi sadarbībā ar SIA «Latvijas Mobilais telefons» (LMT), atklāta šodien, un pirmie tajā uzstājās mūziķi Dita Krenberga, Ints Dālderis, Vents Zilberts, Rihards Plešanovs un Iļja Domņins.

Kamerzāles dizaina skiču projektu izstrādāja interjeriste Ieva Dripe, savukārt ar Rīgas Tehniskās universitātes docenta un akustikas zinātņu maģistra Andra Zabrauska izstrādāto un īstenoto akustikas projektu kamerzālē ir nodrošināta teicama skaņas kvalitāte. Kamerzāles izbūvi atbilstoši interjera skiču projektam veica SIA «Pro Dev».

Kā dāvanu JVLMA 92.dzimšanas dienā LMT dāvājis iespēju akadēmijas mūzikas instrumentu krājumu papildināt ar pasaulē atzītākā ražotāja «Steinway&Sons» B-211 modeļa flīģeli. Pēc kamerzāles atklāšanas jauniegūtais instruments būs aktīvas koncertdarbības epicentrā, bagātinot Latvijas koncertdzīvi, paplašinot jauno mūziķu koncertpieredzi un attīstot kamermuzicēšanas tradīcijas, minēja Krūma.

Paredzams, ka jaunā kamerzāle piesaistīs ne tikai mūzikas jomas skolēnus un profesionāļus, bet arī vispārizglītojošo skolu jaunatni un viņu vecākus.

Kā atzina JVLMA rektors profesors Artis Sīmanis, mecenāta dāvātais instruments ir lielākais dāvinājums akadēmijas pastāvēšanas laikā, iegūstot vēsturisku nozīmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu