Kritiķi par gada labāko filmu atzīst «Melanholiju»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dāņu režisora Larsa fon Trīra apokaliptiskā drāma «Melancholia» («Melanholija») ieguvusi ASV Nacionālās kinokritiķu apvienības galveno balvu. Kirstena Dansta, kas filmā spēlē galvenajā lomā, atzīta par gada labāko aktrisi, savukārt Breds Pits ieguvis balvu par savu aktierspēli filmās «Moneyball» («Naudas spēle») un «The Tree of Life» («Dzīvības koks»).

Lai arī kritiķu gaume nereti atšķiras no ASV Kinoakadēmijas locekļu vērtējumiem, Nacionālās kinokritiķu apvienības balvas, līdzīgi citām kino industrijas balvām, vairo filmu publicitāti un prestižu, tādā veidā palielinot to iespējas arī iegūt kādu no «Oskariem».

Šobrīd apvienībā ir 58 amerikāņu kritiķi, kas raksta laikrakstiem un nedēļas avīzēm.

Balvas par aktierspēli otrā plāna lomā kritiķu apvienība šogad piešķīrusi Albertam Bruksam par darbu filmā «Drive» un Džesikai Šestēnai, kas šogad parādījās uz kino ekrāniem tādās filmās kā «The Tree of Life» («Dzīvības koks»), «Take Shelter» un «The Help» («Kalpone»).

Par gada labāko filmu svešvalodā paziņota irāņu kinolente «A Separation» par kādu pāri, kas nespēj izlemt, pamest vai nepamest dzimteni. Filma ieguva arī balvu par labāko scenāriju.

Balvas nav ieguvušas trīs filmas, kas tiek uzskatītas par nopietnām pretendentēm uz ASV Kinoakadēmijas balvām - Mišela Hazanaviča melnbaltā mēmā filma «The Artist» («Mākslinieks»), «The Descendants» («Pēcteči») ar Džordžu Klūniju un Mārtina Skorsēzes «Hugo».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu