Enčī Minas romāns "Sarkanā Acālija"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rakstnieces memuāri “Sarkanā Acālija” tapa astoņu gadu garumā un ieguva Karla Sendburga Literatūras Godalgu.

Enčī Mina ir dzimusi 1957. gadā Šanhajā; 1984. gadā ar aktrises Džoanas Čeņas palīdzību viņa emigrēja uz ASV: strādāja par viesmīli, kalponi, palīgstrādnieci būvlaukumā, audumu krāsotāju, kurjeru, modeli un vienlaikus mācījās angļu valodu. 1990. gadā viņa saņēma maģistra grādu mākslā Čikāgas Mākslas institūtā, kur studēja kino režiju un mūziku.

The New York Times šo grāmatu nosauca par vienu no zīmīgākajiem 1994. gada literārajiem darbiem, kas kļuvis par starptautisku bestselleru: tā pārpublicēšanas tiesības nopirkušas divdesmit valstis.

Pašlaik autore ar vīru un meitu dzīvo Kalifornijā.

“Asa [..] spēcīga [..] Šī ir Minas pirmā grāmata, bet reti kurš pieredzējis rakstnieks spēj atklāt cilvēka sirds neskaidrās robežas tik spilgti kā viņa [..] dziļas patiesības un ētikas pilna grāmata [..] uzmanības vērts stāsts.” Chicago Sun Times

“Prasmīgi veidots [..] aizkustinošs stāsts par indivīda neatlaidību, ko rakstniece izklāsta tik personīgā manierē, ka mūžīgās tēmas — mīlestība, nodevība, zaudējums un izmisums — iegūst jaunu gaismu. [..] perfekta rakstniece.” New City’s Literary Supplement

No angļu valodas to tulkojusi Inese Lielmane.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu