Top10: Gaidītākās filmas 2012. gadā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ir pienācis 2012. gads, un ir laiks ieskatīties filmu pasaulē, ko režisori sola mums parādīt, ar ko iepriecināt. Patiesībā esmu pārsteigts, cik filmām bagāts solās būt šis gads. Nezinu, vai režisori baidās no pasaules gala un nu steidz īstenot savus sapņus, vai tā ir vienkārši sakritība. Jebkurā gadījumā, lūk, īss ieskats aktuālākajos kino notikumos šogad.

Protams, visas filmas nav iespējams uzskaitīt, tāpēc izveidoju nelielu sarakstu ar iespaidīgākajām. Sarakstā iekļautas tikai tās filmas, kurām jau izdoti kino rullīši.

KINOKULTS.LV 12. gaidītākās filmas

«Prometheus»

Zinātniskā žanra faniem šis ir saldais ēdiens un gaidītākais notikums šogad. Trīs reizes Oskaram nominētais režisors Ridlijs Skots (Ridley Scott), kurš vainojams pie tādām kulta filmām kā «Alien», «Blade Runner», «Gladiator» un daudzām citām, šogad sola fanus iepriecināt ar «Svešo» («Alien») prīkvelu «Prometheus». Šī būs pirmā Ridlija Skota filma, kas uzņemta 3D formātā un oriģināli, nevis ar datora pēcapstrādi. Šī vēl neiznākusī filma ir stāstiem un notikumiem vērpta, iedziļināsimies sīkāk, kad tā būs uz kino ekrāniem. Pirmais kino rullītis ir visai skops ar sižetu, bet filmas atmosfēra jau ir lieliski jūtama.

Ziemeļamerikā uz kino ekrāniem filma nonāks jūnijā.

«The Hobbit: An Unexpected Journey»

Ar trīs «Oskariem» apbalvotais režisors Pīters Džeksons (Peter Jackson) 2012. gada nobeigumā demonstrēs filmu, ko gaida miljoniem fanu visā pasaulē. Man šķiet, ka nevienam nav jāpaskaidro, kas ir «Gredzenu pavēlnieka» («The Lord Of The Rings») triloģija un kas ir «The Hobbit».

«Hobita» ceļojumam mums tiek solītas divas filmas, kuru budžets ir sasniedzis apmēram 500 miljonus ASV dolāru.

«The Hobbit: An Unexpected Journey» pirmizrāde paredzēta 2012. gada 14. decembrī, arī 3D formātā, cerams, arī Latvijā.

«The Dark Knight Rises»

Filmu «Memento», «Batman Begins», «Inception» režisors un trīs «Oskariem» nominētais Kristofers Nolans atgriežas ar «Tumšā bruņinieka» turpinājumu «The Dark Knight Rises». Kristofers Nolans ar savu komandu ir pieredzējuši, gudri savā žanrā. Domāju, ka šī filma nebūs vilšanās.

«The Dark Knight Rises» pirmizrāde Ziemeļamerikā 20. jūlijā, Latvijā, iespējams, jūlija beigās.

«The Avengers»

Šī filma būs skaļa, pagaidām grūti prognozēt - laba vai slikta, bet skaļa jau nu noteikti. ASV komiksu gigantu «Marvel Comics» kulminācija ar visiem to spilgtākajiem tēliem. Filma «The Avengers» apvieno tādus tēlus kā Dzelzs cilvēks, Kapteinis Amerika, Tors un citus iemīļotus «Marvel» komiksu varoņus. «The Avengers» režisors ir Džošs Widons (Joss Whedon).

«The Avengers» uz kino ekrāniem nonāks maija sākumā.

«The Hunger Games»

Pasaulē atzītās rakstnieces Sūzenas Kolinsas (Susan Kolins) «Bada spēļu» («The Hunger Games») triloģijas pirmās grāmatas ekranizācija jau pavisam drīz klauvēs pie tavām durvīm. Filmas režisors ir četriem «Oskariem» nominētais Gerijs Ross (Gary Ross), kurš plašāk pazīstams ar «Seabiscuit» un «Big». Zinot, cik daudzi ir iemīļojuši «Bada spēļu» grāmatas, šī ir ļoti gaidīta filma arī Latvijā.

«The Hunger Games» pirmizrāde Ziemeļamerikā paredzēta jau 23. martā.

«The Expendables 2»

Saldo deviņdesmito kasešu «bojeviku» kulminācija.

Par šo filmu neko sliktu nedrīkst teikt, jo pretējā gadījumā var dabūt pa muti no Čaka Norisa.

Tieši tā, filmā būs redzamas tādas zvaigznes kā Čaks Noriss, Silvestrs Stallone, Džeisons Stethems, Brūss Viliss, Arnolds Švarcenegers, Žans Klods van Damme, Džets Lī, Dolfs Lungrēns un daudzi citi. Domāju, ka tas komentārus neprasa. Starp citu, «The Expendables 2» uzņemšanas laukumā Bulgārijā gājis bojā kaskadieris un vēl viens ir ievainots.

«The Expendables 2» pirmizrāde Ziemeļamerikā paredzēta 17. augustā.

«Men in Black 3»

Pēc desmit gadu pārtraukuma «Vīri melnā» ir atgriezušies, un atkal ar Vilu Smitu (Will Smith) un Tomiju Lī Džounsu (Tommy Lee Jones) priekšgalā. Filmas režisors ir Berijs Sonenfīlds (Barry Sonnenfeld), kurš ir vainojams pie tādām filmām kā «Men in Black», «Wild Wild West». Ko mums sniegs trešais «Vīru melnā» turpinājums, ir pāragri spriest.

«Men in Black 3» pirmizrāde Ziemeļamerikā paredzēta maija beigās.

«The Dictator»

Saša Barons Koens filmā «The Dictator» spēlēs kādu gāztu diktatoru (Aladinu) no vārdā nenosauktas valsts, kurš apmaldījies ASV. Filmu veido režisors Lerijs Čārlzs, kas skatītājiem jau pazīstams gan no «Borata» («Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan» («Borats: Amerikas kultūras mācība par labu lieliskajai Kazahstānai»)), gan «Bruno».

«The Dictator» pirmizrāde Ziemeļamerikā paredzēta maija vidū.

«Haywire»

Janvārī, kad valda klusums kino pasaulē, oskarotais režisors Stīvens Soderbergs (Steven Soderbergh) mums piedāvā savādu asa sižeta kung-fu filmu. Režisors, kurš plašāk pazīstams ar filmām «Traffic», «Ocean's Eleven», «Ocean's Twelve», kā arī pagājušā gada inteliģento katastrofu filmu «Contagion». Arī aktieri filmā izvēlēti iespaidīgi, proti, Īvens Makgregors (Ewan McGregor), Maikls Duglass (Michael Douglas), Antonio Banderass (Antonio Banderas) un daudzi citi.

«Haywire» pirmizrāde Ziemeļamerikā jau šomēnes!

«Ledus laikmets: Kontinentu dreifs» («Ice Age: Continental Drift»)

Man šķiet, ka «Ledus laikmetus» varēja pēc pirmās daļas arī neturpināt, tomēr pasaulē šīs animācijas filmas gūst vērienīgu popularitāti. Pieļauju, ka daudzi lasītāji ļoti gaida arī šo, nu jau ceturto turpinājumu.

«Ledus laikmeta: Kontinentu dreifa» pirmizrāde Ziemeļamerikā notiks jūlija vidū.

Kādas ir tavas 2012. gada gaidītākās filmas? Pastāsti mums, dalies ar savu viedokli raksta komentāros!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu