2009.gada gaidītākās filmas (44)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dažas no minētajām filmām būs kases grāvēji, dažām ir paredzamas izgāšanās, bet pāris lentes gan jau nemaz neredzēsim vietējos kinoteātros, atliks tikai nelegālā lejupielāde vai blueray diski.

Angels & Demons (Rīgā 15.maijā) Toma Henksa un Ayelet Zurer duets sola solīdu aktierspēli, bet neko vēl neliecina par pašu filmu. Ja jums gāja pie sirds "Da Vinči kods", tad gan jau patiks arī šī autora ekranizācija.

Friday the 13th (Tallinā 13.feb.) Glavenās lomas atveidotāja Odette Yustman nesen sevi demonstrēja humorseriāla "Lost" radītāja pilnmetrāžas filmā "Cloverfield". Ja filmas veidotāji uzmeistaros standarta šausmeni, tad Džeisona jaunie piedzīvojumi būs izgāšanās. Savukārt pareizais virziens būtu "Batman begins" - pēc iespējas reālistiskāks un padrūms stāsts par Džeisona traumatisko bērnību un vēlākajām psihopātiskajām nosliecēm.

Halo Datorspēles ekranizācija, ar citplanētiešiem, biorobotiem un uzlabotiem cilvēkveidīgajiem karavīriem. Brīnumus negaidiet, visticamāk, nebūs nekas labāks par citas spēles debiju uz lielajiem ekrāniem "Doom". Klīst baumas, ka projekts esot atlikts uz nenoteiktu laiku. Dzīvosim, redzēsim.

Old School Dos Oriģināls tika uzfilmēts 2003.gadā, par laimi (varbūt tieši ne?) visi tie paši aktieri turpinās stāstu par pieaugušiem vīriešiem, kas savulaik koledžā kaut ko palaiduši garām un tagad mēģina atspēlēties jaunajiem studentiem. Galvenajās lomās visticamāk tie paši Vils Farels, Vins Vons un Luks Vilsons.

X-Men Origins: Wolverine (Pirmizrāde 1.maijā ASV) Hjū Džekmens atgriežas kā galvenais vilkatis iksmenu turpinājumā, cenšoties atriebt draudzenes nāvi. Gan jau netrūks arī zināmo personāžu īslaicīgas parādīšanās un jaunu ļaundaru uznāciena.

Playboy Leonardo di Kaprio, iespējams, atveidos Hjū Hefneru. Pēdējais ir dzīva mediju leģenda, bet vairums cilvēku nezina, kā Hjū ir kļuvis par to, kas viņš ir tagad. Filma solās būt labi apmeklēta.

The Brazilian Job Čārlīze Terona, Marks Valbergs, Džeisons Stethems, Sets Grīns un Moss Defs dodas uz Riodežaneiro laupīt. Kaut kas atkal noiet greizi, un jānogalina, lai tiktu sveikā... Turpinājums 2003.gada "Italian Job". Zinoši cilvēki apgalvo, ka projekts pārcelts uz 2011.gadu.

Sin City 2 Nosaukšu tikai aktierus, kas piedalās: Johnny Depp, Jessica Alba, Mickey Rourke, Rachel Weisz, Clive Owen, Dwight McCarthy, Brittany Murphy, Rosario Dawson, Antonio Banderas, Michael Clarke Duncan, Michael Madsen, Danny Trejo. Roberta Rodrigeza režisētās "Sin City" turpinājums. Var gadīties, ka uz ekrāniem parādīsies tikai 2010.gada sākumā.

The Imaginarium of Doctor Parnassus Pēdējā filma ar Hīta Ledžera piedalīšanos. Vairākās epizodēs figurēs Džonijs Deps, Kolins Farels un Džūda Lovs, aizstājot Ledžera personāžu tajās minūtēs, kuras netika nofilmētas Hīta nāves dēļ. Pirmizrādes datumi variē no 6.maija līdz 1.oktobrim.

Inglorious Bastards (pirmzizrāde 21.augustā ASV) Kventins Tarantīno šīs filmas scenāriju gatavoja kopš "Džekijas Braunas" un "Nogalināt Bilu" filmēšanas. Pats režisors savulaik izteicās, ka "Inglorious Bastards" scenārijs būs labākais, kādu viņš līdz šim uzrakstījis. Vai tas būs jūtams filmā - šaubu nav. Piedalās Tarantīno jau "iemēģinātie" aktieri - Tims Rots, Maikls Medsens, pats Kventins Tarantīno u.c.

Arrested Development Ģeniāls seriāls, kuru Latvijā, visticamāk, zina tikai daži. Iespējamā pirmizrāde, cerams, kaut kad vēlā rudenī, galvenajās lomās tie paši zināmie aktieri, scenārijam tas pats autors, pie stūres lieliskās filmas "Frosts/Niksons" režisors Rons Hovards.

Terminator Salvation: The Future Begins (29.maijā Tallinā) Kristiana Beila šarms nostrādāja Betmena jaunajās sērijās, filmas veidotāji cer, ka tas nepievils arī mirstošā Terminatora atgriešanās kaldināšanā. Beidzot interesenti varēs "klātienē " aplūkot tās drūmās nākotnes vīzijas, kuras tika ieskicētas jau pirmajā "Terminatorā" ar tagadējo Kalifornijas gubernatoru galvenā ļaundara lomā.

Vēl dažas filmas, kurām šogad var pievērst uzmanību: Watchmen, Harry Potter and the Half-Blood Prince, Transformers: Revenge of the Fallen, Conquistador, G.I. Joe, Star Trek.

Komentāri (44)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu