Ņujorkas kino kritiķi izvēlas filmu "Milks"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tuvojoties Oskara ceremonijai, ietekmīgākās kino kritiķu apvienības paziņo savus nominantus. Ņujorkas kino kritiķu apvienība par aizvadītā gada labāko kinodarbu atzinusi režisora Gasa van Santa biogrāfisko filmu "Milks", kas stāsta par ASV politiķi Hārviju Milku.

Par tēlojumu šajā filmā Holivudas zvaigzne Šons Pens arī titulēts par gada labāko aktieri, bet Džošs Brolins atzīts par labāko otrā plāna aktieri.

Ņujorkas kino kritiķu apvienības balvas ir trešais ietekmīgākais apbalvojums pirms "Oskaru" pasniegšanas līdzās Losandželosas kinokritiķu asociācijas un ASV Nacionālās kinofilmu izvērtēšanas padomes balvām.

Šķiet, ka filma "Milks" ir šīs balvu sezonas iecienītākā filma, jo saņēmusi ļoti pozitīvas atsauksmes, īpaši par Pena tēlojumu, atveidojot pirmo homoseksuālo politiķi, kurš tika ievēlēts par vienu no izpilddirektoriem Sanfrancisko domē. Turklāt filma iznāca uz kinoekrāniem, kad Kalifornijā bija noticis referendums par homoseksuāļu laulību tiesībām.

Aktrise Sigurnija Vīvere atklāj, ka bijusi pārsteigta par protestiem, kas saistīti ar šo jautājumu. "Es biju šokēta, ka vienlaikus tika gūti panākumi un saņemta tik negatīva reakcija. Domāju, ka šī ir ļoti aktuāla filma, un domāju, ka Šons Pens ir spožs, tāds ir viss aktieru ansamblis," sacīja Vīvere.

Džoss Brolins atklāja, ka, saņemot Ņujorkas kino kritiķu apvienības balvu, juties pacilāts, un atzinās, ka viņš mēdz lasīt emuārus un kritikas par viņa tēlojumu. "Es vēlētos teikt "nē", bet es lasu, es tiešām lasu emuārus, jo es vēlos zināt, ko cilvēki runā. Tas man palīdz saprast, ko esmu izdarījis un ko varu izdarīt," izteicās aktieris.

Savukārt spāņu aktrise Penelope Krusa, kura tika apbalvota kā labākā otrā plāna aktrise par lomu Vudija Alena filmā "Vicky Christina Barcelona" ("Vikija Kristīna Barselona"), pauda sajūsmu, ka guvusi visskarbākās auditorijas - Ņujorkas kino kritiķu - atzinību. "Esmu ļoti pateicīga un ļoti pagodināta. Tā ir nopietna un prasīga auditorija, kuru es ļoti cienu, un vienmēr esmu ieinteresēta viņu domās. Šoreiz viņi ir apbalvojuši mani," sacīja Krusa.

Ar Ņujorkas kino kritiķu apvienības balvu apbalvota arī filma "Happy-Go-Lucky" ("Laimīgajiem veicas"). Tās režisors Maiks Lī atzīts par gada labāko režisoru, bet Sallija Hokinsa - par labāko aktrisi. Kinostudijas "Disney" un animācijas studijas "Pixar" filma "Vall-E" saņēma labākās animācijas filmas balvu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu