Restorānā “Steiku Haoss” Valentīndienā uzstāsies Ivars Pētersons (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmajā Western mūzikas restorānā Latvijā “Steiku Haoss”, Tērbatas ielā 41/43, 14. februārī - Valentīndienā plkst. 20.00 visu mīlētāju dienā uzstāsies Ivars Pētersons, bet vakara vadītāja lomā iejutīsies Jānis Vaišļa.

Ivars Pētersons ir rokenrola karaļa Elvisa Preslija fans un, jā, arī līdzinieks.

Ivaram Pētersonam bieži jautājuši, kā viņš atradis Presliju, kā iemīlējis rokenrolu, un, kā viņš pats smej, nekad neko prātīgu nav varējis atbildēt. «Grūti pateikt, kurš kuru atradis: vai es atradu rokenrolu, vai tas ir atradis mani. Dzīvē bieži ir situācijas, kad paši nesaprotam, kāpēc kaut kas konkrēts ar mums notiek.»

Mūziķis saka: tāda mūzika skanēja viņam mājās bērnībā. Liela ietekme nāca no tēva, arī no viņa studiju biedra Ērika Volfa, kurš savulaik bija ļoti populārs mūziķis un 70.–80. gados dziedāja Rīgas slavenākajos krogos. «Viņš kādreiz atnāca ciemos, piesēdās pie klavierēm kaut ko paspēlēt un uzdziedāt, un man tas bija milzīgs emocionāls pārdzīvojums! Tad arī sāku apjaust, ka tas ir tas, ar ko vēlos nodarboties. Bet apziņa, ka gribu dziedāt tieši Preslija dziesmas, nāca apmēram divdesmit gadu vecumā.» Ivars Pētersons atceras, ka pirmā publiskā uzstāšanās bija uz «Bilžu» skatuves 1989. gadā, bet pirmā vieta, kur viņš pa vakariem sāka spēlēt rokenrolu, bija Liepājā pie Igo – klubā "utt.". Sākumā viņš spēlēja viens pats, nu pašam ir sava grupa. Ivars Pētersons brauc ar 1960. gada amerikāņu mašīnu Chevrolet Impala okeāna zilā krāsā, nēsā bakenes un 60. un 70. gadu stilam atbilstošu frizūru, un daudzi teikuši, ka viņam ar Presliju ir līdzīgs balss tembrs. «Plastisko operāciju neesmu taisījis...» smej mūziķis, bet par balss tembru saka: «Tas ir neapzināti, taču nenoliedzu, ka kaut ko no viņa esmu pārņēmis, jo agrāk daudz viņu klausījos un no viņa ļoti daudz mācījos. Un tas ir pilnīgi normāli, ka cilvēki mani sākuši saukt par latviešu Elvisu Presliju, lai gan apzināti pēc tā neesmu tiecies. Protams, gribas būt arī Ivaram Pētersonam...» Mūziķis saka: ir grūti atrast kādu Preslija dziesmu, kuru viņš nebūtu dzirdējis. Viņš zina no galvas vārdus vairāk nekā 50 dziesmām, kas savulaik bijušas leģendārā rokenrola karaļa repertuārā. Bet vismīļākā Ivaram Pētersonam ir Love Me Tender. «Nu jā, nebūšu oriģināls,» viņš piebilst un tad saka, ka arī pašam labāk sanāk drīzāk liriskas nekā ātras dziesmas.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu