TVNET brīvdienu ceļvedis (10)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Katru nedēļas nogali galvaspilsētā un, protams, arī citviet Latvijā notiek dažādas interesantas izklaides un kultūras norises. Īpaši jau siltajā vasaras laikā. Noteikti esat pamanījuši, ka svarīgākie pasākumi apkopoti TVNET sadaļā "Afiša", taču šoreiz piedāvājam nelielu palīgceļvedi, mūsuprāt, šīs nedēļas nogales svarīgākajās norisēs.

Novadu un pilsētsvētki

Šās nedēļas nogalē vairākās Latvijas pilsētas norisināsies novadu un pilsētsvētki.

No šodienas līdz 30.maijam Siguldas novadā tradicionāli risinās svētki "Citādā Sigulda", kuru ietvaros notiks Siguldas svētku gājiens, dažādi koncerti (to skaitā otrie "Ritma svētki" un "Alternatīvais flīģelis"), tradicionālais skrējiens Turaidas pils tornī, izglītojoši un interaktīvi pasākumi, radošās darbnīcas mazajiem un lielajiem, ielu basketbola sacensības, sabiedrībā pazīstamu cilvēku mantu izsole, iemīļotās atrakcijas, tirdziņi u.tml. 

Svētkus svin arī Daugavpils, Jelgava, Jēkabpils novads u.c. 29.maijā un 30.maijā, ieskandinot X Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus un svinot vasaras skolēnu brīvlaika sākšanos, Liepājā norisināsies ģimenes svētki "Lielmutis Fricis un Lielmute Marta", kuru laikā sadziedāsies un sadejosies vairāk nekā 1000 bērnu no Liepājas un kaimiņu novadiem. Arī Rēzeknē 28.maijā plkst.17 Kultūras un atpūtas parkā notiks Rēzeknes pilsētas, Rēzeknes un Viļānu novada Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, kura devīze ir "Uzgavilēsim vasarai!".

Savukārt Cēsīs norisināsies Livonijas svētki "WENDENE 1378" ar īpašu uzsvaru uz apmeklētāju interaktīvu iesaisti ar Livonijas viduslaiku vēsturi saistītās norisēs, kas ne vien izklaidē, bet arī izglīto.

"Citādā Sigulda"
"Citādā Sigulda" Foto: publicitātes

Savukārt Rīgā sestdien, 29.maijā, Vecrīgas Laipu ielā notiks Laipu ielas amatnieku un mākslinieku rīkoti svētki. Visi interesenti ir laipni aicināti nākt un iesaistīties kopā ar bērniem, jo darbosies vairākas radošās darbnīcas, kuras organizē Laipu ielas amatnieki un mākslinieki. Savukārt no plkst. 14 līdz 16 Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā norisināsies Rotaļu diena, kuras ietvaros bērniem būs iespēja piedalīties dažādās senlaiku un mūsdienu spēlēs un rotaļās, iepazīties ar rotaļlietu vēsturi un izspēlēties pēc sirds patikas.

Iluzionistu festivāls "Abrakadabra"

28. un 29. maijā Kongresu namā Rīgā Latvijā pazīstamākais iluzionistu pāris Dace un Enriko Pecolli organizē pirmo starptautisko iluzionistu festivālu "Abrakadabra". Festivālā piedalīsies Latvijā reiz jau viesojušās iluzionisma zvaigznes - "World’s Greatest Magic Show" no Lasvegasas (ASV), kā arī pasaules labākie iluzionisti no Argentīnas, Beļģijas, Lietuvas, Dānijas un Itālijas.

Iluzionistu festivāls "Abrakadabra"
Iluzionistu festivāls "Abrakadabra" Foto: AFP

Pēc organizatoru teiktā, festivāla spožākā zvaigzne ir Džefs Makbraids - programmas "World's Greatest Magic" galvenais mākslinieks, kurš pašlaik esot atzīts par pieprasītāko iluzionistu pasaulē.

Rīgas mūzikas klubi un pirmie festivāli

Tradicionāli nedēļas nogalē atdzīvojas arī Rīgas izklaides vietas. Tā, lūk, šovakar pēc piecu gadu pauzes Vecrīgas klubā "Depo" uzstāsies leģendārā pašmāju grupa "Pienvedēja piedzīvojumi". Jaunatklātajā "Nabaklab" piektdien spēlēs "Alis P" un grupa "S.I.L.S.", bet sestdien, 29. maijā ar vienīgo koncertu pirms vasaras festivāliem klubā "NabaKlab" uzstāsies trio "Mona De Bo". "Hospitāļu iela" atbalstīs Juglas dzīvnieku patversmi ar koncertu klubā "Space Dog", 28.maijā klubā "Artelis" uz skatuves būs skatāma grupas "Instrumenti" radītā performance ar nosaukumu "Insperimenti. An Intimate Experiment with Instrumenti".

"Depo"
"Depo" Foto: TVNET

Savukārt 28.maijā sadarbībā ar Francijas Kultūras centru klubā "Dirty Deal Café" notiks nākamais mežonīgais franču elektro – "new rave" pasākums "Deadly French", kur pasākuma naglas lomā būs mūziķis Q.G., kas, dzīvajā uzstājoties, mūs iepazīstinās ar jauno albumu (EP) "Reign in blood".

Jāpiebilst, ka šonedēļ sākas arī vasaras festivālu sezona. Šajā nedēļas nogalē Smiltenē, atpūtas kompleksā "Kalbakas" noritēs viens no pirmajiem alternatīvās mūzikas brīvdabas festivāliem "Tepat ir labi", bet Jelgavā pilsētas svētku ietvaros uz Pasta salas notiks jau par tradīciju kļuvušais "Post Land Open Air".

Kino un TV

Šo svētdien, 30.maijā, notiks sirsnīgais labdarības pasākums "Labestības diena". TVNET, LNT, Swedbank un Ziedot.lv aicina ikvienu piedalīties Labestības dienas pasākumos Rīgā pie Kongresu nama un ziedot. LNT kanālā būs vērojamas tiešraides visas dienas garumā no Labestības dienas norises vietas, bet vakarā plkst. 20:15 notiks Labestības dienas noslēguma koncerts.

"Labestības diena"
"Labestības diena" Foto: publicitātes

Atgādinām, ka līdz 29.maijam Rīgas kinoteātros, klubos un kafejnīcās vēl notiek starptautiskais īsfilmu festivāls "2Annas", savukārt jau no 28.maija kino "Parex Plaza" pirms režisora Atoma Egojana filmas "Hloja" varēs noskatīties arī Jurģa Krāsona īsfilmu "Norīt krupi", kas bija iekļauta šā gada Kannu kinofestivāla konkursā.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu