Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Ceturto "Krēslas" filmu režisēs Bils Kondons (6)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vampīru kino franšīzes "Twilight" ("Krēsla") producenti apstiprinājuši, ka ceturto un pēdējo filmu "The Twilight Saga: Breaking Dawn" ("Rītausma") režisēs Bils Kondons (Bill Condon).

Pagaidām nav zināms, vai pēdējās grāmatas ekranizācija būs sadalīta divās filmās un vai tās tiks uzņemtas populārajā 3D formātā. Neatkarīgi no tā, Stefānijas Meieres (Stephenie Meyer) romānu kā iepriekš adaptēs Melisa Rosenberga, savukārt Kristena Stjuarte, Roberts Petinsons un Teilors Lotners atgriezīsies pie savām lomām. Iepriekš ziņots, ka filmu sāks uzņemt šā gada rudenī.

Esmu laimīgs, ka man dota iespēja uz ekrāna parādīt sāgas kulmināciju,

Kondons komentēja kompānijas "Summit Entertainment" lēmumu. "Kā sērijas fani zina, šī ir neatkārtojama grāmata, un mēs ceram radīt līdzvērtīgi unikālu filmu."

"Stefānijas Meieres (romāna) "Breaking Dawn" ekranizēšanai nepieciešama delikāta un inteliģenta roka, un mēs uzskatām, ka Bils Kondons ir īstais cilvēks, kas apliecinājis gan savas neizmērojamās kreativitātes bagātīgos talantus, gan smalku jūtīgumu," norādīja kompānijas "Summit Entertainmen" prezidents Ēriks Fīgs.

Kondons ir rakstījis scenāriju un režisējis biogrāfisko drāmu "Kinsey" ("Kinsijs"), kā arī rakstījis adaptēto scenāriju mūziklam "Chicago" ("Čikāga"). Viņš ieguvis ASV Kinoakadēmijas balvu par adaptēto scenāriju filmai "Gods and Monsters", ko viņš pats arī režisēja.

Vampīru kino franšīze ieņēmusi jau vairāk nekā miljardu ASV dolāru (pusmiljardu latu).

Trešā filma "Eclipse" ("Aptumsums"), ko režisē Deivids Sleids, nonāks kinoteātros 30.jūnijā.

Nepalaid garām!

Uz augšu