Maijā Latvijā pulcēsies dažādu valstu labākie iluzionisti (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Maijā jau otro gadu iluzionisti Dace un Enriko Pecolli Latvijas skatītājiem piedāvās starptautisko iluzionistu festivālu "Abrakadabra", ļaujot skatītājiem iepazīt dažādu valstu labāko iluzionistu priekšnesumus.

Līdzīgi kā pagājušajā gadā, arī šogad bez festivāla priekšnesumiem Rīgas Kongresu namā notiks gan profesionāļiem, gan citiem interesentiem veltīti semināri un meistarklases, šodien preses konferencē stāstīja Pecolli.

Rīgas Kongresu namā 28.maijā un 29.maijā festivālā "Abrakadabra" uzstāsies iluzionisma zvaigznes no Lasvegasas, Beļģijas, Argentīnas, Dānijas, Krievijas un citām valstīm, lai skatītājus priecētu ar krāšņiem iluzionisma numuriem.

Viena no spožākajām festivāla zvaigznēm būs iluzionists no Lasvegasas Džefs Makbraids, kurš ir gan viens no titulētākajiem, gan pieprasītākajiem Lasvegasas iluzionistiem. Šis iluzionists Latvijas skatītājiem piedāvās noskatīties brīnišķīgu 50 minūtes garu šovu, sola festivāla rīkotāji.

Ekstrēmo iluzionismu šā gada festivālā, līdzīgi kā pagājušajā gadā, pārstāvēs Beļģijas mākslinieks Ārons Krovs, kurš demonstrēs jaunu, nervus kutinošu numuru "Bulta", stāstīja festivāla rīkotāji.

Dāniju festivālā "Abrakadabra" pārstāvēs iluzionists Joahims Soldbergs, ar teatralizētu priekšnesumu uzstāsies viesi Brando un Silvana no Argentīnas, Krieviju pārstāvēs iluzionists Bastrakovs, kurš savos priekšnesumos apvienojis krievu folkloru ar maģiju, kā arī viņa dēls Bastrakovs juniors, kurš skatītājus pārsteigs ar komiskā iluzionisma priekšnesumiem.

Ar trīs gadus slīpētu un kopā ar Enriko Pecolli iestudētu programmu festivālā uzstāsies arī iluzionists Mantas no Lietuvas, kurš ir Pecolli māceklis. Ar programmu, kas būs skatāma arī Latvijā, Mantas piedalījies jau dažādos čempionātos, iegūstos arī pirmo vietu.

Vakara vadītāji festivālā būs Pecolli, kas skatītājus ne tikai pārsteigs ar dažādiem trikiem, bet arī iesaistīs tos savos priekšnesumos.

Ar savām zināšanām lekcijās un meistarklasēs dalīsies Lasvegasas zvaigzne Makbraids, bet ar mikromaģiju un kāršu trikiem iepazīstinās dāņu meistars. Savas zināšanas popularizēs arī citi festivāla dalībnieki.

Festivāla atklāšana šogad notiks 27.maijā Ventspilī, teātra namā "Jūras vārti".

Pecolli stāstīja, ka, pateicoties Valsts kultūrkapitāla fonda un Rīgas domes atbalstam, ikviens interesents bez maksas 28.maijā varēs piedalīties interesantā un aizraujošā seminārā "Starp zināti un mistēriju". Seminārs notiks Rīgas Kongresu namā, un to vadīs ASV vadošais eksperts krāpnieku atmaskošanā. Semināra dalībniekiem tiks atklāti dažādi krāpniecības triki, kurus izmanto neīstie pareģi, garu izsaucēji un citi pārdabisko spēku sludinātāji. Šis seminārs būs noderīgs ne tikai mentālā iluzionisma interesentiem, bet arī policistiem, psihologiem, sociologiem, kā arī citiem. Seminārā vietu skaits būs ierobežots, tādēļ dalība jāpiesaka savlaicīgi, rakstot vēstuli uz adresi "brinum-x@ml.lv".

Tāpat ikvienam interesentam Rīgas Kongresu nama vestibilā būs iespēja aplūkot ekspresizstādi "Latvijas iluzionisma attīstības vēsture Rīgas cirkā un ārpus tā", kas top sadarbībā ar Rīgas cirka direktori Lolitu Lipinsku un Latvijas Sporta muzeja galveno speciālisti Ritu Apini. Izstādes apmeklētāji varēs uzzināt gan interesantas vēsturiskas lietas par Latviju un iluzionismu, gan arī aplūkot dažādus rekvizītus.

Starptautiskajam iluzionistu festivālam "Abrakadabra" izveidota arī mājaslapa "www.abra-kadabra.lv", kur informāciju par festivālu, dalībniekiem, programmu un citiem jautājumiem var izlasīt latviešu, krievu un angļu valodā.

"Abrakadabra" ir paredzēta ģimeņu auditorijai, tādēļ bērniem līdz sešu gadu vecumam biļetes nav jāpērk.

Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties "Biļešu servisa" kasēs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu