ASV-Baltijas fonds apbalvos Arvo Pertu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ASV-Baltijas fonds (USBF) nolēmis maijā ieplānotajā svinīgajā pasākumā apbalvot igauņu klasiskās mūzikas komponistu Arvo Pertu par Igaunijas kultūras popularizēšanu, vēsta interneta izdevums "Eesti Elu".

Svinīgais pasākums, kurā paredzētas svētku vakariņas un slēgta izsole, notiks Vašingtonā 8.maijā. Svētku vakariņās ASV-Baltijas fonds godina politiskos, kultūras un uzņēmējdarbības līderus par viņu ieguldījumu Baltijas reģiona attīstībā un attiecību stiprināšanā ar Ziemeļameriku. Pasākumā kā goda viesis piedalīsies arī Lietuvas premjerministrs Andrjus Kubiļus, kas saņems USBF Baltijas valstiskuma balvu.

Iepriekšējos gados USBF balvu saņēmēju un augsto viesu vidū bijuši Igaunijas prezidenti Tomass Hendriks Ilvess un Lennarts Meri, Latvijas prezidenti Valdis Zatlers un Vaira Vīķe-Freiberga, bijušais Lietuvas prezidents Valds Adamkus, bijusī ASV Valsts sekretāre Madlēna Olbraita, bijušais ASV Nacionālās drošības padomnieks Zbigņevs Bžezinskis un citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu