Piemirstā pērle: The Upper Room "Black & White" (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šoreiz rubrikā "Piemirstā pērle" gan dziesma, gan arī grupa, par kuru eksistenci, visticamāk, atceras retais.

The Upper Room "Black & White" (singls) (Sony) 12/12

Tas notika šķietami nesen, kad nule izveidotais Braitonas kvartets tikai dažus mēnešus pēc kopīgas muzicēšanas 2004.gadā nokļuva lielās mūzikas izdevniecības "Sony" ķetnās. "Sony", protams, vēlējās tikai vienu - ātri nopelnīt, un veselas divas reizes pēc kārtas mēģināja iekarot Apvienotās Karalistes topus ar vienu un to pašu "snovpatrolīgo" ("Snow Patrol" tolaik bija topā) singlu "All Over This Town". Nesekmīgi...

Inerces pēc 2006.gadā tiek izdots The Upper Room pirmais un vienīgais albums "Other People's Problems" un grupa tiek izmesta no "Sony". Diemžēl arī paši puiši nenotic savām spējām un grupa tajā pašā 2006.gadā izjūk.

The Upper Room "Black & White"
The Upper Room "Black & White" Foto: Publicitātes foto

Kā pēdējais singls no minētā albuma salīdzinoši veiksmīgi UK topā startēja tikai šis - "Black & White" (22.vieta). Pārlasot savu tolaik rakstīto The Upper Room albuma apskatu, atradu šādas rindas:

""Black And White" 90. gadu britpopa sentiments, mazliet naivais teksts un fascinējošais piedziedājums man nelika mieru veselu nedēļu - kaut kas no The Stone Roses ģitāru arpedžijām, kaut kas no Suede skanējuma u.c. britpopa 90. gadu paraugiem."

Manuprāt, ja šī grupa būtu izdevusi "Black & White", piemēram, 1995.gadā, tad The Upper Room stāsts būtu bijis daudz veiksmīgāks.

Pēc grupas izjukšanas solists Alekss Milers (Alex Miller) 2008.gadā izveidoja jaunu apvienību "Voxpop", taču arī tā jau ir pazudusi no redzesloka.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu