Šlesers būs jaunā "Cepļa" prototips (19)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pašlaik Liepājas teātrī rit darbs pie pēdējā šīs sezonas jauniestudējuma "Ceplis", kurā galvenā varoņa Cepļa prototips būs Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers, bet citās lomās skatītāji varēs atpazīt Ventspils mēru Aivaru Lembergu, finanšu ministru Einaru Repši u.c. sabiedrībā zināmus politiķus un uzņēmējus.

Sociālajā saziņas portālā "Twitter" Liepājas teātra profilā apskatāmas Vara Siliņa speciāli izrādei radītās kostīmu skices, kurās var atpazīt veselības ministri Baibu Rozentāli, partijas "Jaunais laiks" priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu, ekspremjeru Ivaru Godmani u.c. publiskas personas.

"Ceplis" šajā ziņā ir ļoti pateicīgs materiāls, jo tajā skartas tādas tēmas kā vara un valdība, tāpēc nav grūti izrādes varoņiem piemeklēt mūsdienu prototipus,".

pastāstīja Valdovska.

Režisors Juris Rijnieks dramatizējis Pāvila Rozīša romānu "Ceplis", kas, lai gan sarakstīts pirms vairāk nekā 80 gadiem, ir aktuāls vēl joprojām, uzskata izrādes veidotāji.

"Ceplis"
"Ceplis" Foto: publicitātes

Izrādes sauklis ir "Ceplis. Kurš gan cits?", kas akcentē tās saistību ar politisko un ekonomisko situāciju Latvijā un norāda, ka iestudējumā būs manāma līdzība ar mūsdienu politiskajām personām. Izrādes centrā būs apsviedīgais un izmanīgais uzņēmējs Ceplis, kurš no jebkuras situācijas gūst labumu un vienmēr tiek cauri sveikā, informēja teātrī.

Stāstot par jauniestudējumu, režisors Juris Rijnieks uzsvēra, ka ""Ceplī" darbojas virkne personāžu, kuri ir iekapsulēti tikai viņiem vien saprotamā vērtību un kritēriju sistēmā. Tas, protams, neliedz viņiem risināt valstiskus jautājumus visas pasaules vērtību kontekstā"

Režisors iestudējumu iecerējis kā muzikāli satīrisku komēdiju, kurai mūziku uzrakstījis komponists Juris Kulakovs, scenogrāfiju un kostīmus veido Varis Siliņš, bet horeogrāfiju - Alberts Kivlenieks.

Izrādē piedalīsies gan visi štata, gan vairāki ārštata aktieri. Cepļa lomā būs Edgars Pujāts, pārējās lomās Egons Dombrovskis, Inese Kučinska, Leons Leščinskis, Anita Kvāla, Marģers Eglinskis, Jānis Dreiblats, Juris Āboliņš, Aivars Kalnarājs u.c. aktieri.

Pirmizrāde plānota 17.aprīlī.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu