Rīgā koncertēs Norvēģijas popgrupa «A-ha» (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šā gada novembrī Rīgā ar koncertu «Arēnā Rīga» viesosies slavenākā Norvēģijas popgrupa «A-ha», kas nesen paziņojusi, ka beidz savu gandrīz 30 gadus ilgušo muzikālo karjeru un noslēgs to ar grandiozu pasaules koncertturneju, informēja «Makroconcert Latvija» sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Rutkovska.

Nesenā ziņa par grupas izjukšanu pārsteidza tās mūzikas cienītājus visā pasaulē. Lai pateiktos saviem faniem par atbalstu ilgu gadu garumā, grupa devusies plašā koncertturnejā ar nosaukumu «Ending On A High Note», kuras laikā uzstāsies Austrālijā, Japānā, Dienvidamerikā, ASV, daudzās Eiropas valstīs un arī Latvijā.

Pēdējais «A-ha» koncerts notiks 4.decembrī Norvēģijas galvaspilsētā Oslo, un biļetes uz šo koncertu tika izpirktas dažu dienu laikā.

Rīgā grupa uzstāsies 1.novembrī, un biļetes iepriekšpārdošanā būs iespējams iegādāties no 23.februāra visās «Biļešu serviss» tirdzniecības vietās. Biļešu cena no 20 līdz 40 latiem. Uz koncertu būs pieejami tikai 10 000 biļešu.

«A-ha»

Grupa «A-ha» vispasaules popularitāti sasniedza 1985. gadā jau ar savu pirmo albumu «Hunting High And Low», kura singls «Take On Me» vairākās valstīs iekaroja topu augstākās virsotnes, tai skaitā ierindojās «Billboard Top 100» pirmajā vietā.

Uzreiz pēc debijas albuma iznākšanas «A-ha» kļuva par pirmo norvēģu grupu, kas nominēta prestižajai «Grammy» balvai. Lieliskus panākumus sasniedza arī virkne nākamo singlu - «The Sun Always Shines on TV», «Crying in the Rain», «Summer Moved On», «Velvet», «Stay On These Roads» un daudzi citi.

Gandrīz 30 darbības gadu laikā «A-ha» ieguvusi miljoniem fanu visā pasaulē. Arī vairāki pasaulslaveni mūziķi atzinuši, ka labprāt klausās norvēģu trio daiļradi. Par savu iedvesmas avotu grupu «A-ha» atzīst gan Robijs Viljamss, gan reperis Kanje Vests, gan grupas «Coldplay», «Pet Shop Boys» un pat «Oasis».

«A-ha» Rīgā viesojās jau 2002. gadā, pulcējot tolaik rekordlielu skatītāju skaitu, jo koncertu Mežaparka estrādē noskatījās vairāk nekā 30 000 cilvēku.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu