"Dārgais Džons" uzveic "Avataru" (34)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Romantiskā filma "Dear John" ("Dārgais Džons") negaidīti pārtraukusi kanādiešu režisora Džeimsa Kamerona (James Cameron) 3D zinātniskās fantastikas grāvēja "Avatar" septiņu nedēļu dominanci Ziemeļamerikas kinoteātros.

Tikai trijās dienās filma "Dear John" nopelnījusi 32,4 miljonus dolāru, nostumjot no 1.vietas "Avataru", kas astotajā nedēļā nopelnījis kārtējos 23,6 miljonus. Vairākām "Oskara" balvām nominētais 3D grāvējs pagājušonedēļ bija sasniedzis vēl vienu rekordu, kļūstot par skatītāko filmu arī Ziemeļamerikā. Otrdien filmas ieņēmumi ASV un Kanādas kinoteātros sasniedza 601,1 miljonu ASV dolāru, bet šobrīd tie ir jau 630,1. Atgādinām, ka pagājušajā nedēļā filma sasniedza rekordu arī pasaules kases ieņēmumos - šobrīd tie ir jau 2,2 miljardi dolāru.

"Avatara" stāsta centrā ir cilvēka un citplanētieša mīlas stāsts, savukārt  "Dārgā Džona" galvenā sižetiskā līnija balstās uz šās zemes kareivja (Channing Tatum) un viņa izredzētās (Amanda Seyfried) attiecībām. Lentes pamatā Nikolasa Spārksa (Nicholas Sparks) romāns. Spārksa kontā arī tādi sieviešu auditorijas favorīti kā "The Notebook" un "A Walk to Remember". Kā liecina statistika, "Dārgo Džonu" devušās skatīties pārsvarā tieši daiļā dzimuma kino fanes jeb 84%, kamēr vīri savu uzmanību veltījuši galvenajam gada notikumam amerikāņu futbola dzīvē - "Super Bowl" finālspēlei.

Visticamāk, arī Valentīna dienas tuvošanās tikai veicinās šīs romantiskās filmas panākumus.

Holivudas veterāna Džona Travoltas (John Travolta) jaunā spiegu filma "From Paris With Love" ar 8.1 miljonu debitējusi 3.vietā, savukārt stāsts par kantri mūziķi "Slikto Bleiku" (Bad Blake, kuru tēlo Džefs Bridžess (Jeff Bridges) - "Crazy Heart" debitē 8.vietā (3,7 milj.).

Top10

1. "Dear John", $32.4 milj.

2. "Avatar", $23.6 milj.

3. "From Paris With Love", $8.1 milj.

4. "Edge of Darkness", $7 milj.

5. "The Tooth Fairy", $6.5 milj.

6. "When in Rome", $5.5 milj.

7. "The Book of Eli", $4.8 milj.

8. "Crazy Heart", $3.7 milj.

9. "Legion", $3.4 milj.

10. "Sherlock Holmes", $2.6 milj.

Komentāri (34)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu