Rīgas Zoo "Tropu mēnesis"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No 5.feb. līdz 28.februārim Rīgas Zooloģiskajā dārzā norisināsies "Tropu mēnesis", kura laikā apmeklētāji varēs baudīt vasaru ziemas vidū un brīvdienās apmeklēt pasākumus Tropu mājā, Akvārijā un Terārijā, informēja Zooloģiskā dārza informācijas dienestā.

Apmeklētājiem "Tropu mēneša" laikā sestdienās un svētdienās no plkst.12 līdz 16 būs iespēja saņemt tā dēvēto ceļa lapu un interesanti pavadīt laiku trīs pieturās - Tropu mājā, Akvārijā un Terārijā. Tāpat apmeklētājiem būs iespēja sarunāties ar zoodārza darbiniekiem un vērot dzīvnieku barošanu, uzzināt daudzas tropu iemītnieku dzīves gudrības, piemēram, kā darbojas papagaiļa knābis, kas palīdz gekoniem staigāt pa griestiem, kā pārvietojas tīģerpitons un cik ātri skrien bruņurupuči.

Akcijas laikā piektdienās, sestdienās un svētdienās zoodārza kases būs atvērtas līdz pat plkst.18.30 un vairums aploku un mītņu būs apskatāmas līdz pat plkst.20. Pirmdienās, otrdienās, trešdienās un ceturtdienās zoodārza kases būs atvērtas līdz plkst.16 un mītnes būs apskatāmas līdz plkst.17.

"Tropu mēnesī" ieejas biļete pieaugušajiem maksās divus latus, bet bērniem ieejas maksa būs viens lats.

Šodien plkst.12 Zooloģiskā dārza Tropu mājā tiks ielaisti trīs Rietumāfrikas pundurkrokodili, kas uz Rīgu atceļoja pagājušā gada rudenī no Čehijas, Pilzenes zoodārza, kur tie no olām izšķīlušies 2009.gada 10.jūnijā.

Patlaban Rietumāfrikas pundurkrokodili ir vēl pavisam mazi - teju 40 centimetrus gari, taču arī pēc vairākiem gadiem, kad būs pilnīgi pieauguši, tie būs mazāki par dažus gadus veco, divmetrīgo un nikno Nīlas krokodilu Kroksi, kas janvārī no Rīgas tika nogādāts Somijā.

Pagaidām jaunie zoodārza iemītnieki būs apskatāmi īpašā stikla terārijā virs kādreizējā Misisipi aligatora Čabulīša un Nīlas krokodila Krokses baseina. Tropu mājas lielajā ūdenstilpē joprojām mīt trīs paprāvi gaviālkrokodili, no kuriem lielākais jau sen pārsniedzis trīs metru garumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu