Rīgas Zoo būs lielākais ledus tīģeris Eiropā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

12. februārī, atklājot Tīģera gadu (pēc ķīniešu kalendāra), Rīgas Zooloģiskajā dārzā tiks atklāta ledus skulptūru izstāde.

Līdzās desmit ledus "tīģeriem un tīģeru vārda nesējiem" (tīģerpitons u.c.), ja laika apstākļi neradīs nepārvaramus šķēršļus, būs aplūkojama arī vismaz četrus metrus augsta un sešus metrus gara tīģera sniega skulptūra.

Šo unikālo darbu veidošanu Mākslas akadēmijas studenti un SIA "Ledus dizains" Zoodārzā sāks jau 6.februārī, un mākslinieku darbu varēs vērot katrs zoodārza apmeklētājs.

Nu jau astoto gadu februāris zoodārzā tiek izsludināts par Tropu mēnesi. Šogad apmeklētājiem būs iespēja baudīt vasaru ziemas vidū un brīvdienās apmeklēt pasākumus Tropu mājā, Akvārijā un Terārijā. Novērtējot apmeklētāju lielo interesi par zoodārza "Ziemas nakts" piedāvājumu (pusotra mēneša laikā 25 042(!) apmeklētāji), arī februārī biļešu cenas samazinātas vairāk nekā par pusi un nedēļas nogalēs kases būs atvērtas līdz pat 18.30.

Apmeklētājiem februāra sestdienās un svētdienās no 12.00 līdz 16.00 būs iespēja:

• Saņemt CEĻA LAPU un interesanti pavadīt laiku trīs pieturās - Tropu mājā, Akvārijā, Terārijā;

• Sarunāties ar zoodārza darbiniekiem un vērot dzīvnieku (bruņrupuču, ķirzaku, papagaiļu, zivju [piraijas, astronoti, rajas, koijas], iespējams, arī gaviālkrokodilu) barošanu;

• Uzzināt daudzas tropu iemītnieku dzīves gudrības, piemēram, kā darbojas papagaiļa knābis, kas palīdz gekoniem staigāt pa griestiem, kā pārvietojas tīģerpitons un cik ātri skrien bruņrupuči.

• Sacensties ar spļāvējzivi medītprasmē;

• Piedalīties ekskursijā nakts dzīvnieku ekspozīcijā;

• Paglaudīt vai pat paturēt rokās kādu rāpuli vai iespaidīgu posmkāji.

Tropu mēneša laikā īpašs darba laiku un ieejas biļešu cenu piedāvājums

No 5.februāra līdz 28.februārim

• piektdienās, sestdienās un svētdienās zoodārza kases atvērtas līdz pat 18.30 un vairums aploku un mītņu apskatāmas līdz pat 20.00.

• pirmdienās, otrdienās, trešdienās un ceturtdienās zoodārza kases atvērtas līdz 16.00 un mītnes apskatāmas līdz 17:00.

• Ieejas biļete pieaugušajiem 2,00 Ls, bērniem 1,00 Ls.

Plašāk Tropu mēneša programmu skatiet zoodārza mājaslapā www.rigazoo.lv!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu