Metro atskaņo Čehova aforismus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Par godu krievu rakstnieka un dramaturga Antona Čehova 150.dzimšanas dienai Sanktpēterburgas metro norisinājās akcija "Atcerēsimies Čehovu", pavēstīja pilsētas kultūras komitejas preses dienests.

Akcijas laikā no 28. līdz 31.janvārim metro tika atskaņoti slavenākie citāti no Čehova darbiem - "Audzināti cilvēki ciena cilvēka personību, un tāpēc vienmēr ir iecietīgi, iejūtīgi, pieklājīgi un piekāpīgi", "Nenomierinieties, neļaujiet sevi iemidzināt. Kamēr esat jauni, spēcīgi, moži, nepagurstiet darīt labu!" un citi aforismi, ko ierakstījis kultūras komitejas priekšsēdētājs Antons Gubakovs.

Šī nav pirmā akcija, kas notiek Sanktpēterburgas metro - 2009.gadā par godu pilsētas 305.gadadienai sabiedrībā pazīstami cilvēki paziņoja metro pieturu nosaukumus.

Tikmēr Maskavā par godu rakstnieka apaļajai jubilejai norisinās teātra festivāls "Čehova dienas" - Maskavas teātros tiek rādīti Čehova darbu iestudējumi, kā arī notiek starptautiska konference par rakstnieka daiļradi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu