«Florence and The Machine» un «Gorillaz» debitē ASV albumu top10

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kā prognozēts, ASV pieprasītāko albumu topa «Billboard 200» 1. vietā stabili uzšāvies kanādiešu reperis Dreiks, taču labs starts padevies arī divām britu mūzikas apvienībām - Florenses Velšas (Florence Welch) un viņas grupas «Florence and the Machine» un animētās apvienības «Gorillaz» jaunajiem albumiem.

Nedēļas griezumā Dreika jaunākais albums «Scorpion» pārdots 732 000 vienību, liecina «Nielsen SoundScan» dati.

Savukārt «Florence and the Machine» jaunā plate «High As Hope» (skat. recenziju) ar 84 000 vienībām iekarojusi 2. pozīciju.

Pirmajos trijos ierakstos, nesenākais no tiem izdots 2015. gadā («How Big, How Blue, How Beautiful»), Florense Velša gan muzikāli, gan saturiski pārkāpa vairākas sarkanās līnijas, neprātīgi mētājoties krasu emociju viļņos, turpretī šajā platē 31 gadu vecā dziedātāja izvēlējusies būt apcerīgāka. Dziesmas ir klusinātas, balstītas klavieru un stīgu aranžējumos, tādējādi izceļot šīs rudmatainās, majestātiskās prerafaelītu brālības tradīciju gara dīvas spēcīgo balsi. Kā Florence stāsta intervijās, tad visas jaunās dziesmas kā demo sākotnēji tapušas Dienvidlondonā, viņa devusies uz studiju ar velosipēdu, dziesmu idejas iemūžinājusi, tad mājās klausījusies atkal un atkal, lipinājusi klāt jaunas detaļas...

Repera Post Malone albums «beerbongs & bentleys» numur 3.

Savukārt 4. vietā ar 63 000 pārdotām vienībām virtuālā animētā popgrupa «Gorillaz» ar «The Now Now». Mūziķa Deimona Olbārna (Damon Albarn) un animatora Džeimija Hjūlita (Jamie Hewlett) kopprojekta jaunā plate seko 2017. gadā izdotajam albumam «Humanz», kas startēja pirms gada 2. vietā ar 140 000 pārdotām vienībām.

Nošautā repera XXXTentacion albums «?» noslīdējis uz 5. vietu.

Pagājušās nedēļas līderis - 2004. gadā dibinātā Lasvegasas emo roka apvienība «Panic! at the Disco» ar savu jaunāko veikumu «Pray For The Wicked» numur 9.

10. vietā atgriezies rokgrupa «Guns N’ Roses» 1987. gada albuma Appetite for Destruction jaunais izdevums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu