"Rīgas svētki" šogad simtgades un Latviešu biedrības jubilejas zīmē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau pēc mēneša, no 17. līdz 19. augustam, norisināsies Rīgas svētki – daudzu rīdzinieku un pilsētas viesu gada gaidītākais notikums. Šogad svētki noritēs Latvijas simtgades un Latviešu biedrības nama 150 gadu jubilejas zīmē.

Svētku laikā trīs dienu garumā pilsētas iedzīvotāji un viesi varēs baudīt daudzveidīgus muzikālus priekšnesumus, krāšņas izrādes, piedalīties sportiskās aktivitātēs gan uz ūdens, gan sauszemes, apmeklēt svētku tirdziņus, kā arī gūt neaizmirstamas emocijas pasākumu programmā 11. novembra krastmalā un Vērmanes dārzā.

2018. gadā aprit 150 gadi, kopš dibināta senākā latviešu organizācija – Rīgas Latviešu biedrība (RLB), kurai ir izcila nozīme nācijas tapšanas vēsturē, valstiskās neatkarības veidošanās procesā. Tieši tāpēc šogad Rīgas svētkos visas trīs dienas RLB aicinās uz svinībām Vērmanes dārzā un Rīgas Latviešu biedrības namā, atdzīvinot tuvākas un tālākas vēstures lappuses un ļaujot svētku apmeklētājiem iejusties 19. un 20. gadsimta mijas atmosfērā.

Atzīmējot Baltijas valstu simtgadi, to galvaspilsētu – Rīgas, Tallinas un Viļņas – orķestri apvienojušies koncertprogrammā “Simtgades skaņas”, kas izskanēs VEF Kultūras pilī 18. augustā.

Rīdzinieki un viesi no Latvijas novadiem, tuvām un tālām zemēm, 18. augustā tiks gaidīti 11. novembra krastmalā, kura tiks veidota kā lidosta, kur uz svinībām ierodas radi, draugi, kaimiņi. Svētku apmeklētāji varēs ielūkoties noslēpumainajā un ceļotājiem neredzamajā Starptautiskās lidostas “Rīga” ikdienā, vērot lidostas tehnikas parādi un baudīt Rīgas sadraudzības pilsētu un vieskolektīvu priekšnesumus. Šogad pie mums ciemosies mākslinieki no Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Prāgas, Korejas Republikas, Čīles un Taivānas.

Savukārt 19. augustā krastmalā notiks Baltijas bundzinieku samits, kas ir vienīgais bundzinieku saiets ne tikai Baltijā, bet arī visā Ziemeļeiropā. Samita laikā bundzinieku izpildījumā izskanēs arī latviešu komponistu skaņdarbi un tautasdziesmas mūsdienīgās apdarēs.

Visās svētku dienās Līvu laukumā varēs aplūkot fotoizstādi “Rīga 100 gados”, kas ir veltījums Latvijai tās simtgadē. Izstāde sniegs ieskatu Rīgai un visai Latvijai nozīmīgākajos notikumos gadsimta garumā.

Svētku dienās, 18. un 19. augustā, Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas.

Kā katru gadu - tieši mēnesi pirms svētkiem - interneta vietnē www.rigassvetki.lv visiem interesentiem ir iespēja iepazīties ar publiskoto "Rīgas svētku 2018" programmu. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu