Aktrise Lāsma Kugrēna cenšas norobežoties no dēla, Nacionālā teātra štata aktiera

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Aktrises Lāsmas Kugrēnas un aizsaulē aizgājušā aktiera Jāņa Reiņa dēls Jēkabs Reinis Latvijas Nacionālā teātra 100. sezonu sāks jau kā štata darbinieks.

Jēkabs, kurš filmējies arī seriālā “UgunsGrēks” un būs redzams filmā “Dvēseļu putenis”, žurnālam “Vakara Ziņas” atzina, ka nekad dzīvē nav izmantojis savu slaveno vecāku vārdus, jo vēlējies visu sasniegt pats saviem spēkiem.

Viņa mamma respektē šo lēmumu un mēģina darbā “nečomoties”: “Jēkabs strādās! Es no visas sirds vēlu viņam visu to labāko. Galvenais, lai pietiek spēka un izturības, jo teātrī galvenais ir spēks un izturība. Mēģinu no dēla teātrī norobežoties, jo tā ir viņa dzīve, viņa liktenis, kā viņam augstākais būs lēmis un cik viņš pats strādās, tik arī būs.”

Kā jau ziņots, Latvijas Nacionālā teātra 100. sezonā pirmizrādes piedzīvos tikai latviešu autoru jauniestudējumi, kas būs atbilstoši gan Nacionālā teātra, gan Latvijas valsts simtgadei, mediju pārstāvjiem 7. augustā pastāstīja Nacionālā teātra izpilddirektors Ojārs Rubenis.

Teātra jaunās sezonas pirmā pirmizrāde "Lielajā zālē" 13. septembrī būs Raiņa "Pūt, vējiņi!" Elmāra Seņkova režijā, kurai 18. oktobrī sekos režisora Kārļa Krūmiņa iestudējuma "Katls" pirmizrāde, kas tapusi, balstoties uz Aivara Freimaņa darbu.

Novembrī gaidāma izrādes "Tikšanās vieta 2. pilsētas teātris" pirmizrāde, kuru režisējis Valters Sīlis. Savukārt 18. novembrī notiks izrāde "Latvijas dzimšanas nakts" Nacionālā teātra jaunā valdes locekļa Jāņa Vimbas režijā, un tajā piedalīsies visi trupas aktieri, kā arī daži ārštata aktieri.

Decembra sākumā plānota Edmunda Freiberga iestudējuma "Cīrulīši" pirmizrāde, kas tapusi pēc Harija Gulbja darba motīviem, bet 2018. gada noslēgumā izskanēs režisora Toma Treiņa "Ziemassvētku koncerts".

Nākamajā gadā kā pirmā pirmizrāde "Lielajā zālē" būs Viestura Kairiša režijā veidotā izrāde "Baltiešu gredzens", savukārt 23. februārī notiks vienreizējs Nacionālā teātra 100. dzimšanas dienas koncerts Seņkova režijā, ko tiešraidē pārraidīs arī Latvijas Televīzija.

Kā pēdējā 100. sezonas pirmizrāde Lielajā zālē plānota Jāņa Baloža "Zem diviem karogiem" Sīļa režijā.

"LMT Jaunajā zālē" 14. septembrī pirmizrādi piedzīvos pēc Raiņa lugas "Zelta zirgs" veidotais iestudējums "Antiņš. Zelts. Kalns", ko veido Reinis Suhanovs, bet 1. novembrī notiks Rūdolfa Gediņa, Dmitrija Gaitjukeviča un Agates Bankavas kopdarba "Visas manas vājības ir tavas lūpas" pirmizrāde. Tāpat sezonas laikā plānota Jēkaba Nīmaņa izrādes "Ceļojums uz ziemeļiem" un Treiņa iestudējuma "Latvieši" pirmizrādes.

Savukārt "Aktieru zālē" pirmizrādes gaidāmas sezonas otrajā pusē - nākamā gada februārī notiks Seņkova izrādes "Par tēviem" un Ineses Mičules iestudējuma "Paradoksālā Latvija" pirmizrādes, bet maijā plānota Ināras Sluckas režijā veidotā Regīnas Ezeras darba "Aka" pirmizrāde.

7. augustā tika apbalvoti arī Nacionālā teātra 99. sezonas labākie darbinieki. Elzas Radziņas kulonu kā labākā aizvadītās sezonas aktrise saņēma Maija Doveika par Emmas lomu izrādē "Cilvēki, lietas, vietas", savukārt Kārļa Sebra gredzens par Antuāna lomu izrādē "Tas pasaules gals" tika pasniegts aktierim Ivaram Kļavinskim. Dita Lūriņa saņēma īpašas atzinības par lomām izrādēs "Man 30 gadu" un "Tango bez asinīm".

Veltas Līnes ceļojošo balvu - Anitas Klints gredzenu - par spilgtāko mīlētājas lomu saņēma Agnese Cīrule, kura atveidoja titullomu izrādē "Salome". Savukārt par aizvadītās sezonas Gada izrādi teātris atzinis režisores Indras Rogas iestudējumu "Klūgu mūks".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu