Imants Ziedonis: dzīvoju brīvmākslinieka stilā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Man nav nekādu dienesta vai amata uzdevumu. Dzīvoju brīvmākslinieka stilā,» intervijā laikrakstam «Vakara Avīze «Vakara Ziņas«» saka dzejnieks Imants Ziedonis.

Dzejnieks stāsta, ka visu dzīvi bijis kaut kādā veidā angažēts, saistīts ar visādiem pienākumiem. «Tagad mācos apgūt slinkumu, jo es līdz šim nezināju, kas īsti tas ir,» saka Ziedonis. Ziedonis stāsta, ka Rīgas ielās viņš redzams maz, jo parasti cenšas nebūt starp cilvēkiem. «Viss, kas notiek pilsētā, ir mākslīgs, jo tā pēc savas būtības ir tāds mākslīgs veidojums,» atzīmē dzejnieks. «Atrodoties Rīgā, patvērumu meklēju muzejos un koncertos,» stāsta Ziedonis, atzīstot, ka labprāt dzīvotu kādā mazpilsētiņā, piemēram, Talsos vai Cēsīs. Intervijā laikrakstam Ziedonis stāsta, ka daudzi pusaudži pilsētas ielās viņu sauc aiz muguras. Taču jaunieši parasti esot pārsteigti, kad dzejnieks iet viņiem klāt. «Daži bēg, bet daži paliek un apmulsuši teic, ka esot mācījušies manus dzejoļus. Es viņiem saku, ka tā tikai trūka, ka viņi nebūtu mācījušies. Kaut gan šaubos, jo, ja viņi būtu mācījušies manus dzejoļus, man aiz muguras tā nebrēktu,» saka Ziedonis. Runājot par Einara Repšes ienākšanu politikā, kura vadītajā partijā «Jaunais laiks» darbojas un Saeimā ievēlēta Ziedoņa sieva, aktrise Ausma Kantāne, dzejnieks saka: «Repšes ienākšanu politikā vairāk par teātri sauc aiz nenovīdības un ļaunuma, varētu arī teikt, ka aiz dusmām. Visi viņi darbojas vienā lugā, tikai to vienu sauc tīšām par teatrāli, kaut gan pārējie spēlē daudz muļķīgākas lomas.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu