Laima Vaikule: "Jūs taču dzīvojat Latvijā, vai nezināt likumus? Mums ir aizliegts uzstāties Krimā!" (17)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sašutumu Krievijā un Krimā izraisījis dziedātājas Laimas Vaikules paziņojums kādā preses konferencē Odesā, Ukrainā, ka viņa neuzstāsies Krimā, lai arī kāds honorārs tiktu piedāvāts. Tāpat dziedātāja paziņojusi, ka viņai nav "siltu jūtu" pret Padomju Savienību. Intervijā ar TVNET Vaikule atklāj, ka nebaidās pazaudēt savus fanus Krievijā, jo ir godīga un neaizmirst, no kurienes nākusi.

Uz jautājumu, vai ar izteikumiem par Krimu Vaikule nebaidās pazaudēt savus uzticīgākos fanus Krievijā, dziedātāja atbild noraidoši: "Kāpēc man būtu jābaidās? Es neesmu politikā, es par to neko nezinu. Es lasu Bībeli savā brīvajā laikā, tāpēc šis jautājums nav domāts man."

"Es neuzstāšos Krimā. Jūs taču dzīvojat Latvijā, vai nezināt likumus? Mums ir aizliegts tur uzstāties," sarunas laikā uzsver Vaikule.

Vaikules izteikumus skarbi vērtējis dziedātājas Valērijas vīrs Josifs Prigožins: "Man ir liela cieņa pret Laimu Vaikuli, bet no viņas es šo negaidīju. (..) Ja tev šķiet, ka Krievija ir slikta valsts, neuzticama, tad tev šurp nav jābrauc, tev nav šeit jāpelna nauda. Mūzikai vajadzētu vienot cilvēkus, nevis šķelt sabiedrību. Kad pasaki šādu paziņojumu, tu aizskar ļoti lielu skaitu savu fanu."

Vaikule atbildi parādā nepaliek un portālam TVNET stāsta: "Viņš parādīja sevi ļoti sliktā gaismā, acīmredzot viņam nepietiek slavas. Un viņš grib kļūt slavens uz mana rēķina."

Viņa turpina: "Protams, es priecājos par Savienības sabrukšanu. Runāju mūziķu vārdā, nevaru spriest par citu profesiju pārstāvjiem. Man ir balta skaudība par mūsdienu mūziķiem, kuri var būt “pasaules iedzīvotāji” - klausīties mīļāko mūziku, dziedāt jebkurā pasaules malā, mācīties, iegūt atpazīstamību visur – tā ir laime. Kā par to var nepriecāties?"

"Visi jaunie izpildītāji no Krievijas drīkst ceļot pa pasauli, filmēt klipus, ierakstīt dziesmas. Arī Valērija (Prigožina sieva - red.) filmē klipus visā pasaulē. Ar ko viņiem Krievijā nepietiek? Viņi (Prigožins un Valērija) nemaz nedzīvo Krievijā. Tas ir liekulīgi! Negribu par to runāt... Mani kritiķi paši izmanto tās priekšrocības, kuras man savā laikā nebija pieejamas," tā Vaikule.

Tāpat Prigožins aizrādījis, ka Vaikule savā festivālā Jūrmalā aicina uzstāties mūziķus no Krievijas, bet pati uz Krimu nevēlas doties. Laima pretrunas nesaskata: "Es neesmu politikā, es esmu par draudzību starp cilvēkiem, vienalga, kādas tautas pārstāvji viņi ir. Kur es nonāku pretrunā ar sevi? Es esmu konsekventa! (..) To cilvēki saka aiz garlaicības... Man nepatīk melot. Ja man jautā, es atbildu godīgi, neliekuļoju."

To, vai kāds no Vaikules skatuves partneriem ir atbalstījis viņas izteikumus, viņa nezina, vien nosaka: "Tūliņ redzēsim, kurš ir smerdelis un kurš ne." Arī draudus dziedātāja nav saņēmusi: "Ak dievs, pagaidām tāda trakuma nav bijis. Ceru, ka Krievijā nav tik traku cilvēku."

Ziņots, ka Krievijas Valsts domes deputāts no Krimas Ruslans Baļbeks komentējis, ka par šādu Vaikules paziņojumu neviens "asaras nelies" un arī "melnajos sarakstos" dziedātāju neierakstīs, tomēr pašā okupētajā Krimā Vaikules teiktais izraisījis sašutumu - okupācijas varas līderis Grigorijs Joffe apgalvojis, ka dziedātāja jau tuvākajā laikā tikšot iekļauta Krimas "melnajā sarakstā" starp pārējiem, kas nepiekrīt Krievijas propagandas uzturētajai versijai, ka Krima 2014. gadā "pievienojusies Krievijai referenduma rezultātā".

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu