Līams Nīsons saņem Britu impērijas ordeni

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Holivudas aktieris Līams Nīsons otrdien Bakingemas pilī no Lielbritānijas karalienes Elizabetes II saņēma Britu impērijas ordeni par panākumiem teātra un kino karjerā.

50 gadus vecais aktieris atzina, ka sen nebija juties tik satraukts. «Neesmu bijis tik sanervozējies kopš laika, kad tikos ar Muhamedu Ali. Man patiešām trīcēja kājas,» viņš sacīja. Ziemeļīrijā dzimušais aktieris tēlojis tādās filmās kā Stīvena Spīlberga «oskarotajā» drāmā par holokaustu «Schindler»s List«, kā arī Džordža Lukasa »Star Wars: The Phantom Menace«. Nīsons kļuva plašāk pazīstams 1990.gadā ar lomu fantastikas filmā »Darkman«. 1993.gadā viņš kopā ar aktrisi un savu tagadējo sievu Natašu Ričardsoni tēloja Brodvejas lugā »Anna Christie«, par ko saņēma nomināciju »Tony« balvai - ASV augstākajam apbalvojumam par teātra uzvedumiem. Savukārt tajā pašā gadā viņš saņēma ASV kinoindustrijas vērtīgākās balvas »Oskars« nomināciju kā labākais aktieris par »Schindler«s List». Kritiķi augstu novērtēja arī viņa tēlojumu 1996.gada filmā «Michael Collins» par Īrijas brīvības cīnītāju un neatkarīgās Īrijas armijas virspavēlnieku Maiklu Kolinsu, kurš tika nogalināts atentātā 1922.gada 22.augustā 31 gada vecumā. Nīsona nesenākā loma ir filmā «K-19: The Widowmaker». Viņš dzīvo Ņujorkā ar savu sievu un diviem dēliem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu