Koncertzāles "Cēsis" sezona sāksies ar festivālu "Čello Cēsis"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Daniels Millers Šots
Daniels Millers Šots Foto: publicitātes

Septembra vidū tiks atklāta koncertzāles "Cēsis" jaunā sezona, kura iesāksies ar čella skaņām - starptautisko festivālu "Čello Cēsis", informēja koncertzāles mārketinga un komunikācijas vadītāja Egija Saļņikova.

Festivāla pirmajā vakarā, 14. septembrī, skanēs divu starptautisku atzinību guvušu mūziķu - latviešu pianistes Lauma Skrides un vācu čellista Daniela Millera Šota - koncertprogramma. Tajā varēs dzirdēt Vīnes dižgara Ludviga van Bēthovena opusus un līdzās tiem mūzikas romantisko elpu klausītāji izjutīs Roberta Šūmaņa un Frederika Šopēna skaņdarbos.

Sestdienas, 16. septembra, dienas koncertā plkst.14 programmas vadmotīvs būs tango.

"Tapāt kā divi partneri saplūst dejā, tā arī čells un vibrafons - dažādi pēc tembra un spēles tehnikas -, kļūs par jaunu emocionālo veselumu, paplašinot viens otra iespējas un radot neparastu, agrāk neskartu skaņas paleti," pauda Saļņikova.

Programmu veidojis pasaulslavenā orķestra "Kremerata Baltica" ilggadējs solists Andrejs Puškarevs sadarbībā ar čellisti Tatjanu Rediko. Tajā ietvertas gan Puškareva oriģinālkompozīcijas, gan šim īpašajam duetam pašu izpildītājmākslinieku radīti Eižena Izaī un Astora Pjacollas skaņdarbu aranžējumi.

Dienas turpinājumā, plkst.17, interesenti aicināti apmeklēt arī īpašu kino seansu, kurā būs iespēja noskatīties dokumentālo filmu par vienu no leģendārākajiem čellistiem pasaules mūzikas vēsturē - Mstislavu Rostropoviču. Filma "Rostropovičs: čella ģēnijs" tiks demonstrēta angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Sestdienas vakara koncertā skatītāji būs kopā ar itāļu čellistu un komponistu Džovanni Solimu. Bez viņa radītajām kompozīcijām neizpaliek teju neviena čella mūzikai veltīta programma, bet Latvijā viņš viesosies pirmo reizi. Koncertprogrammā Cēsīs Solima atskaņos savas kompozīcijas - "Folktales" un vienu no populārākajiem mūsdienu skaņdarbiem čellam "Violoncellez vibrez!", kurā viņa skatuves partneris būs viens no latviešu meistarīgākajiem čellistiem Ēriks Kiršfelds.

Festivāla lielkoncertā pirmo reizi koncertzālē "Cēsis" viesosies arī Lietuvas Nacionālais simfoniskais orķestris un tā mākslinieciskais vadītājs un diriģents Modests Pitrens. Lietuvas Nacionālo simfonisko orķestri, kas dibināts 1940. gada, dēvē par Lietuvas kultūras un mākslas sūtni pasaulē.

Svētdien, 16. septembrī, Čello Cēsis gaidīs savus mazākos klausītājus uz multimediālu un krāšņu koncertuzvedumu "Čella pasakas. Tuksnesis" ar čellu grupu "Da Gamba". Caurvīti pasakas motīviem, koncertā skanēs klasiski un laikmetīgi skaņdarbi čellam, bet bērnus gaidīs muzikāls piedzīvojums kopā ar grupas mūziķiem. Apmeklētājiem būs iespēja arī pašiem līdzdarboties koncertā, un kopā ar mūziķiem radīt karstās saules apspīdēto tuksneša atmosfēru.

Biļetes uz visiem Čello Cēsis koncertiem nopērkamas koncertzāles “Cēsis” kasē, “Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu