Izrāde "Kraukšķītis" bērniem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas bērnu un jauniešu muzikālais teātris Ziemassvētku laikā skatītājiem piedāvās muzikālu pasaku visu vecumu bērniem "Kraukšķītis", otrdien žurnālistiem pavēstīja izrādes veidotāji.

"Kraukšķītis" ir Nika Matvejeva un Marata Samauska muzikāla ziemas pasaka pēc Margaritas Stārastes pasakas motīviem.

Izrādē Kraukšķīša lomā darbosies Lauris Dzelzītis vai Mikus Abaroniņš, Ziemassvētku vecīša un Lāča Ķepuka lomās iejutīsies Niks Matvejevs, Pīles un Sniģienes lomās būs Dace Volfarte, bet Sniegavīrs Sniģis būs Jānis Apeinis.

Lomās darbosies arī vokālās studijas "Knīpas un knauķi" dalībnieki un VEF Kultūras pils deju kolektīva "Zelta sietiņš" dejotāji.

Izrādes režisore ir Baņuta Rubess, māksliniece - Agne Goiževska, bet horeogrāfiju veido Alberts Kivlinieks.

"Izrāde būs krāšņa, sirsnīga un dzīvespriecīga. Interesanti, ka daudzi Kraukšķīša pārdzīvojumi, kas patiesībā ir diezgan nopietnas situācijas, izrādē tiek parādīti komiski. Tas ir liels režisores Baņutas Rubess nopelns, jo viņas skatījums uz izrādi ir optimistisks un enerģisks," ar topošo darbu žurnālistus iepazīstināja Rīgas bērnu un jauniešu muzikālā teātra vadītāja Edīte Putniņa.

Patlaban aktīvi ris izrādes iestudēšana. Putniņa uzsvēra, ka šis ir pirmais Rīgas bērnu un jauniešu muzikālā teātra jauniestudējums, taču izrāde būs vērienīga, jo tajā iesaistīta liela aktieru komanda. Piemēram, vienā izrādē uz skatuves darbosies aptuveni 60 dalībnieki.

Plānots, ka līdz ar izrādes iestudējumu klajā nāks tās mūzikas kompaktdisks, ko patlaban ieraksta izrādes mūzikas autors Niks Matvejevs.

"Kraukšķīša" pirmizrāde VEF Kultūras pilī notiks 17. decembrī. Turpmāk izrādes notiks 18., 27., 29. un 30. decembrī. Tiesa, ar to "Kraukšķīša" piedzīvojumi nebeigsies, jo izrādes plānots rādīt arī janvārī un februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu