Rīgā varēs apskatīt slavenību pildspalvas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izstādē Rīgā no 30.novembra varēs apskatīt vairāku slavenību pildspalvas, kā arī agrāko gadu rakstāmlietas, pavēstīja SIA "Grenardi" valdes priekšsēdētājs Ainārs Spriņģis.

Izstādē, kas veidota sadarbībā ar Rīgas vēstures un kuģniecības muzeju, vienkopus demonstrēs maestro Raimonda Paula, dainu krājēja Krišjāņa Barona, Zviedrijas karaļa Gustava V pildspalvas, kā arī rakstāmlietas no rakstnieces Agatas Kristi, politiķa Vinstona Čērčila, klasiskā Lielbritānijas varoņa Džeimsa Bonda laika.

Muzeja Krājuma nodaļas galvenā speciāliste Māra Ozoliņa norādījusi, ka katram priekšmetam ir sava leģenda, kas fiksēta muzeja dokumentos un stāsta par pašu lietotāju vai situāciju, kurā rakstāmrīks izmantots. "Piemēram, komponista Raimonda Paula pildspalva ir saistīta ar nedaudz kuriozu gadījumu, kad maestro to bijis spiests aizdot Valsts prezidentam Guntim Ulmanim svarīga dokumenta parakstīšanai 1997.gadā Valsts heraldikas komisijā," pavēstīja Ozoliņa.

Muzejā nonācis arī Zviedrijas karaļa Gustava V 1929.gadā notikušās vizītes laikā izmantotais spalvaskāts, ar kuru viņš parakstījies "Izcilu viesu grāmatā".

Pasākuma kulminācija būšot 10 000 angļu mārciņu vērtās "Conway Stewart" kolekcijas "Cracked Ice" izcili retais, šobrīd vienīgais pieejamais baltā zelta pildspalvas eksponāts.

Izstāde par godu Lielbritānijā slavenā zīmola "Conway Stewart" ienākšanai Austrumeiropas tirgū notiks kompānijas "Grenardi" salonā Šķūņu ielā 6.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu