Dailes teātrī piedāvās "P.S. Sprīdītis" izrādes

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Teātra grupa "United Intimacy" 21., 23., 28. novembrī un 5., 8. decembrī Dailes teātra Mazajā zālē rādīs izrādes visai ģimenei "P.S. Sprīdītis" atjaunoto versiju, pavēstīja "United Intimacy" pārstāvji.

"P.S. Sprīdītis" ir variācija par Annas Brigaderes populārās lugas "Sprīdītis" motīviem. Izrādē labi zināmie notikumi skatītājus no jauna uzrunā ar improvizācijā un asociācijās balstītu uzvedumu, ko papildina cirka numuri un ēnu teātris. Iestudējumā aktieri dzied un dejo, kā arī paši spēlē mūzikas instrumentus – džambu, vargānu un basģitāru.

Izrādes laikā spēles telpa pārvēršas par vietu, kur notiek visdažādākie brīnumi. Sprīdītis nemaz nav sprīdi garš, Lutausis un Velns breiko hiphopa mūzikas pavadībā un pārsteigumus sagādā pat ikdienišķas lietas.

Izrādes radošā komanda ir režisors Andrejs Jarovojs un māksliniece Ieva Kauliņa, horeogrāfi Kristīne Borodina un Guntis Spridzāns, kā arī teātra grupas "United Intimacy" aktieri Elīna Vāne, Gundars Grasbergs, Ivo Martinsons, dejotāja Anna Dubrovska un Edmunda Veizāna deju studijas pasniedzējs Aldis Liepiņš. Aktrises Maijas Doveikas vietā izradē spēlēs Latvijas Kultūras akadēmijas horeogrāfijas kursa studente Anna Dubrovska.

Izrādē Alfrēda mājas atmosfēra veiksmīgi ir pārnesta uz Dailes teātra mazo skatuvi, kurā savu vietu atradīs no jauna izveidotā izrādes scenogrāfija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu