Mūzikls "Autoplanēta" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mārtiņa Freimaņa un Kārļa Anitena mūzikla "Autoplanēta" radošajai grupai pievienojies Voldemārs Šoriņš – ar viņa gādību Latvijas mūziķi un aktieri apgūs savstarpējās attiecības un mūzikla dramatisko pusi, pavēstīja "Izklaides producentu apvienība 7".

Pagājušajā nedēļā mūzikla trupa izrādes otra režisora Didža Eglīša vadībā apguva izrādes tehnisko scenāriju, kā arī Mārtiņa Freimaņa vadībā mēģināja izrādes muzikālos numurus. Šonedēļ Voldemārs Šoriņš, kurš pats mūziklā spēlē autoizgudrotāja Džozefa Nikolasa Kanjota garu, automašīnu dvēseles spēlējošajiem aktieriem un mūziķiem mācīs cilvēciskās attiecības, kā arī iestudēs mūzikla mīlas, greizsirdības, nodevības un citas dramaturģiskās ainas.

Nākamnedēļ mūzikla trupa no Rīgas Kinostudijas 3. paviljona pārcelsies uz 1. paviljonu, kur mēģinājumiem pievienosies automašīnas un horeogrāfe Anta Priedīte.

Paralēli mēģinājumiem scenogrāfa Aigara Ozoliņa vadībā top izrādes vērienīgā skatuve, kā arī tiek darināti tērpi izrādes aktrisēm – automašīnām. Spēkratus mūziklā rotās īpašas uzlīmes, kas akcentēs attiecīgā auto tēlu mūziklā un sasauksies ar kostīmu mākslinieces Ilzes Vītoliņas darinātajiem kostīmiem.

Mūziklā "Autoplanēta" galvenajās lomās iejutīsies desmit automašīnas un populāri skatuves mākslinieki, kas atveidos šo automašīnu dvēseles.

Lūk, lomu sadalījums: Lauris Reiniks un "Hyundai Coupe", Artis Robežnieks un "Lexus GS", Karīna Tatārinova un "Toyota Aygo", Mārtiņš Freimanis un "Renault Coupe – Cabriolet", Ozols un "Mercedes M", Jana Kay un "Citroen C4", Ivo Fomins un "Renault Laguna 2", Ance Krauze un "Hyndai Sonata", Katrīne Pasternaka un "Mazda 5", kā arī Intars Busulis un "Volkswagen Caddy". Izrādē piedalīsies arī Indra Burkovska, Voldemārs Šoriņš, Gundars Silakaktiņš, Amber, Vanilla, Didzis Eglītis, Aigars Ozoliņš, Ilze Vītoliņa un citi.

Izrādes režisori ir Didzis Eglītis un Volemārs Šoriņš, scenogrāfs – Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece – Ilze Vītoliņa, horeogrāfe – Anta Priedīte, gaismu režisors – Normunds Bļasāns, specefektu režisors – Andrejs Dubkovs, muzikālais producents – Midis, mūzikla direktors – Aigars Dinsbergs.

25. oktobrī Latvijas radiostacijām tika nodoti divi mūzikla radiosingli – "Perfekta" un "Nest un vest". Pēc divām nedēļām radiostaciju rotācijās nonāks vēl divi izrādes radiosingli.

Speciāli mūziklam "Skonto" hallē tiks izbūvētas tribīnes ar 3000 sēdvietu.

Mūzikla "Autoplanēta" pirmizrāde notiks Skonto hallē 2. decembrī. Pārējās izrādes notiks 3. un 4. decembrī.

Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu