Gints Bude svin modes nama 15. dzimšanas dienu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ar modes dizainera Ginta Budes jauno 2006. gada pavasara/vasaras sieviešu apģērbu kolekciju trešdien sāksies Rīgas modes nedēļa, kurā savas kolekcijas piedāvās daudzi slaveni Latvijas, Lietuvas, Krievijas un Igaunijas modes mākslinieki.

Pasakainas ieloces un maģiskums

Gints Bude, kura modes kolekcija atklās šo Rīgas modes pasaulei nozīmīgo nedēļu, 2. novembrī svin sava modes nama un tērpu demonstrētāju studijas 15. dzimšanas dienu. Viņš joprojām ir vienīgais modes dizainers Baltijā, kurš jau 15 gadus atrod un skolo daudzas slavenas modeles, kas strādā pasaules lielākajās aģentūrās kopā ar slaveniem modes māksliniekiem.

Ginta Budes preses sekretārs Dainis Bērziņš skaidro, ka dizainers jaunajā pavasara/vasaras 2006. gada sieviešu apģērbu kolekcijā izmanto sezonas aktuālo audumu mainīgās krāsu kaskādes un fantastisko maģiskumu, ko izstaro audumu dubultās faktūras, liekot gaisa straumēm viļņot un maigi krokot tērpus pasakainās ielocēs. Dubultā spēle ar krāsu mainīgumu izceļ siluetu kontrastus un piegriezuma līnijas, atklāj nejaušās un romantiski poētiskās struktūras — iedomātos ziedos.

Slavenību parāde

Četru dienu garumā Rīgas Modes namā, tirdzniecības centrā "Mols" un bijušajā Rīgas Domes ēkā savas kolekcijas demonstrēs daudzi pazīstami Latvijas modes dizaineri — prezidentes tērpu autors Aleksandrs Bibergals, Asnāte Smeltere, Dāvids, Žanete Auziņa, Mare&Rols, Natālija Jansone, Inese Lapsiņa, Marina Medvedeva, Kupiansky, lietuviešu modes dizaineres Jūlija Žilneniene un Ramune Piekautaite, kā arī Aļona Akhmaduļina no Krievijas un Kāle Aasame, Trīnu Pungits un "Bastion" no Igaunijas.

Līdztekus jau panākumus guvušo modes dizaineru skatēm Modes nedēļas laikā risināsies arī Starptautiskais jauno modes mākslinieku konkurss "Gada kuturjē 2005", kura fināls notiks "Riga Fashion Week" zālē.

Rīgas modes nedēļa iekļauta Pasaules modes nedēļu kalendārā, un šā gada Rīgas modes nedēļas patroni ir Francijas sieviešu "pret–a–porter" modes federācijas un "Paris Capitale de la Creation" prezidents Žans Pjērs Mošo un Rīgas Domes priekšsēdētāja vietnieks Almers Ludviks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu