Latviešu mūzikls stāstīs par automašīnu dvēselēm (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mārtiņš Freimanis un Kārlis Anitens veido jaunu mūziklu "Autoplanēta", kas stāstīs par automašīnu dvēselēm un to paralēlajām dzīvēm naktīs, otrdien žurnālistiem pavēstīja mūzikla autori.

"Autoplanēta ir nezināma telpa, kur naktī tiekas automašīnas. No rītiem mēs dažreiz redzam, ka mašīnas logs pēkšņi atvērts, radiopanelis pazudis – varbūt to dara pašas automašīnas. Šis mūzikls būs pasaka pieaugušajiem, tas stāstīs, ka mašīnas patiesībā ir dzīvas un atdzīvojas naktīs," ar jaundarbu iepazīstināja libreta autors Anitens.

Lūk, lomu sadalījums – Lauris Reiniks un "Hyundai Coupe", Artis Robežnieks un "Lexus GS", Karīna Tatārinova un "Toyota Aygo", Mārtiņš Freimanis un "Renault Coupe – Cabriolet", Ozols un "Mercedes M", Jana Kay un "Citroen C4", Ivo Fomins un "Renault Laguna 2", Ance Krauze un "Hyndai Sonata", Katrīne Pasternaka un "Mazda 5", kā arī Intars Busulis un "Volkswagen Caddy". Izrādē piedalīsies arī Indra Burkovska, Voldemārs Šoriņš, Gundars Silakaktiņš, Amber, Vanilla, Didzis Eglītis, Aigars Ozoliņš, Ilze Vītoliņa un citi.

Izrādes režisors būs Didzis Eglītis, scenogrāfiju veido Aigars Ozoliņš, bet kostīmu māksliniece būs Ilze Vītoliņa.

Izrādes mūzikas autors Mārtiņš Freimanis žurnālistiem atzina, ka šis ir viņa pirmais mūzikls, tāpēc tā tapšanas laikā klausījies dažādus pasaulē populārus piemērus un konsultējies ar latviešu mūziklu autoriem. "Es centos mūziku rakstīt tā, lai dziedātāji paliktu savā stilā. Darbs bija interesants, tas ilga divas spraigas nedēļas. Šis būs ļoti "pop" mūzikls. Ir jau divas dziesmas, kuras drīzumā atskaņos radio," teica Freimanis.

Mūzikla izrādes notiks "Skonto" hallē no 2. līdz 4. decembrim. Tiek plānots grandiozs iestudējums, jo skatuve būšot 40 metrus gara un deviņus metrus augsta, turklāt tā būs sadalīta trijos līmeņos. Šova veidošanā piedalīsies arī specefektu meistars no Krievijas.

Mūziklu "Autoplanēta" piedāvās "Izklaides producentu apvienība 7" un sabiedrotie.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu