Zemfira Rīgā (42)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

3. oktobrī Skonto mazajā hallē (Hanzas ielā) notiks slavenās Krievijas zvaigznes Zemfiras koncerts.

Biļetes iespējams iegādāties gan tirdzniecības punktos, gan internetā - www.bilesuserviss.lv . Viss sākās nejauši, impulsīvi un bez tālejošiem plāniem (vismaz neviens par tādiem skaļi nerunāja) - tikai tāda mūzika mūzikai. Viņas dziesmas drīzāk ir "autsaidera" apceres. Viņa pievelk un atgrūž vienlaikus, nevienā neatstājot šaubas par savu īpatnumu, unikalitāti un „nelīdzīgumu” it visam, kas šobrīd notiek Krievijas mūzikas lauciņā. Viņa ir īpaša arī ar savu godīgumu un atklātību. Zemfiras interneta mājas lapā vienmēr lasāmas pašas rakstītas piezīmes par mūziku, kas viņai pēdējā laikā iepatikusies, par jauno dziesmu ierakstiem, par viņas būtībai tuvām lietām.

Pēc albuma „Vendeta” izdošanas kādā intervijā Zemfira oficiāli paziņojusi, ka negrasās pārvērsties par mašīnu un ieplānotajā „Vendetas” tūrē neuzstāsies vairāk par piecām reizēm mēnesī. Kaprīze? Drīzāk profesionāla pieeja. Laba daudz nevajag. Latvijā viņa ieradīsies uzreiz pēc koncerta Minskā. Tāpat kā iepriekšējos gados, Rīga dzirdēs visu jaunā albuma materiālu un, protams, arī agrāk sacerētās dziesmas.

Zemfiru dažkārt salīdzina ar grupu „Mumij Troll”. Viņi ir labi draugi un faniem par prieku reizumis pat uzstājas kopā. Zemfiras spēcīgajām emocijām caurvītās dziesmas tuvas arī Latvijas publikai. Varbūt tādēļ, ka tik dziļas. Varbūt tādēļ, ka tik smeldzīgas. Un šī skumjā sāga nebeigsies vēl ilgi...

Par publikas iesildītāju viņa izvēlējusies savu protežē Korņeju, īstajā vārdā Vladimiru Korņijenko, kas aptuveni 20 minūtes izpildīs savas dziesmas.

Gluži tāpat kā savulaik nevienam nezināmās Zemfiras daiļradi prata novērtēt grupas Mumij Troll producents Leonīds Burlakovs un solists Iļja Lagutenko, palīdzot viņai ierakstīt pirmo albumu, arī viņa pēc dažu 23 gadus vecā Korņeja dziesmu noklausīšanās saskatījusi puisī talanta dzirksti un ne tikai pielikusi roku viņa albuma izdošanā, bet arī pieaicinājusi viņu kā ģitāristu, ierakstot "Vendetu".

Publikas vērtējumam Rīgā tiks nodotas vairākas Korņeja dziesmas un, kas zina, varbūt savām acīm redzēsim spožu nākotnes zvaigzni.

Zemfira ar grupu, kuras sastāvā ietilpst arī Korņejs, Rīgā ieradīsies no uzstāšanās Minskā. Tāpat kā citās koncerttūres pieturvietās, arī pie mums būs dzirdams viss viņas jaunā albuma materiāls un, protams, arī agrāk sacerētās dziesmas.

Komentāri (42)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu