RD deputāti vēro erotiskās dejas (14)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Domes deputātiem jau vairākas dienas ir iespēja vērot pavedinošas meiteņu dejas.

Rātsnamam pretējā ielas pusē ir atvērts naktsklubs "Flames", kurā, sākot no pulksten septiņiem vakarā, domnieki – un ne tikai viņi vien – var vērot nerātnus priekšnesumus skatlogā uz speciāli novietota striptīza stieņa. Šķiet, domnieki ir tādi paši cilvēki kā visi pārējie, tāpēc viņi iekvēlināsies... arī tāpat.

Cita dejo pavedinoši, cita mīņājas Jaunatvērtā naktskluba nosaukums ir sarkanā neona gaismā, kuru iztālēm viegli pamanīt, savukārt pa dienu apmeklētājiem klubs ir slēgts. Tā logā ir novietots striptīza stienis, ap kuru neizģērbjoties dejo meitenes. Dažai tas sanākot pavedinoši, savukārt citām priekšnesums izskatoties pēc neveiklas mīņāšanās, — tā stāstīja kāds kluba loga vērotājs, kurš gribēja palikt anonīms.

Tā kā pa šo Rīgas vietu staigā arī bērni un pusaudži, interesējāmies, ko par to domā Rīgas Domes izpilddirektors Ēriks Škapars. Viņš "Vakara Ziņas" informēja, ka "Grozījumos bērnu tiesību aizsardzības likumā" skaidri un gaiši teikts, ka erotiska un pornogrāfiska rakstura materiālu ievešanas, izgatavošanas, izplatīšanas, publiskas demonstrēšanas un reklāmas ierobežojumus nosaka Ministru kabinets, kas diemžēl līdz šim minētos noteikumus vēl nav pieņēmis. Acīmredzot pieņems, kad visa Rīga būs pilna ar šādiem "logiem"...

"Secinājums ir viens: šobrīd nav tādu normatīvo aktu, kas reglamentētu naktsklubu darbību šajā jomā, proti, pašvaldībai nav tiesiska pamata nepiekrist izsniegt atļaujas šāda veida komercdarbības veikšanai. Naktsklubam savā darbībā jāievēro tie paši normatīvi, kādi ir attiecināmi uz jebkuru klubu," minēja Škapars.

Iesaka dejot tautas dejas Domes izpilddirektors paskaidroja, ka pats naktsklubus neapmeklējot un kluba "Flames" vizuālo noformējumu nav redzējis. "Ja iedzīvotāji uzskata, ka kluba vizuālā reklāma aizskar viņu pašcieņu, iesaku vērsties tiesībsargājošās iestādēs, kuras izskatīs minētās reklāmas atbilstību vispārpieņemtajām normām un spēkā esošajai likumdošanai," viņš piebilda.

Latvijas Pirmās partijas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Zaržeckis klāstīja, ka viņam neesot iebildumu pret dejotājām, ja vien viņas nedejojot pilnīgi kailas. "Ja meitenes dejotu tautas dejas, domnieki būtu sevišķi priecīgi," minēja Zaržeckis.

Škapars atklāja, ka vairākas reizes ir kategoriski iestājies pret Rīgas asociēšanu ar tā saukto sekstūrismu. "Tā nav vienas pašvaldības, bet gan visas sabiedrības problēma," piebilda Rīgas Domes izpilddirektors. Lai to risinātu, viņš aicināja iesaistīties visu sabiedrību, taču neprecizēja, kādā veidā sabiedrībai jāiesaistās šajā "cīņā".

Arī satiksmes ministrs Ainārs Šlesers aicinājis no lidostas "Rīga" teritorijas aizvākt seksuālo pakalpojumu reklāmas, jo tās, pēc ministra domām, propagandē Latviju kā seksa tūrisma zemi. Interesanti, kurš no domniekiem (varbūt pat kāds "mācītāju" partijas biedrs?) šoreiz būs tas, kurš skarbi vērsīsies pret seksuāla rakstura "pasākumiem" pašā Rīgas sirdī un — nevairīsimies no šiem vārdiem — blakus Rīgas Domei? Ja pareizi atceramies, tieši "mācītāju" partijas biedrs Juris Lujāns bija tas, kurš, protestēdams pret geju un lesbiešu gājienu, aizgāja ne tikai no amata, bet arī no Domes.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu