Top jauns kinofestivāls (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šomēnes Rudbāržu pagasta Apšeniekos notiks amatieru filmu festivāls, un organizatori cer, ka turpmāk šis pasākums kļūs par tradīciju.

Viens no rīkotājiem Aivars Lauzis stāsta, ka vērienīgākam festivālam sadūšojušies pirmo reizi, līdz šim notikuši nelieli pasākumi draugu lokā.

Galvenā doma ir tajā iesaistīt video cilvēkus – apzināt tos, kam ir idejas, un savest kopā ar tiem, kam ir tehniskas iespējas, lai šādas idejas īstenotu. Ja izdotos, šādā veidā varētu savākt komandu lielākam projektam nākotnē.

Interese par festivālu jau pašlaik esot jūtama, dalībnieki varētu būt gan no Rīgas, gan Valmieras, taču vēl tiek gaidīti, un pieteikties ir iespējams. Organizatori sazinājušies ar NeKAC Kuldīgā, kas solījis palīdzēt.

Brīvdabā notiks ne tikai filmu skatīšanās, bet arī koncerts un dažādas izklaides. "Pat tad, ja uz festivālu neieradīsies neviens cilvēks, vēlākais, pēc pusgada domāšu par jauna pasākuma organizēšanu," pārliecībā nesatricināms ir A.Lauzis.

Viņš ir rīdzinieks, kuru Rudbāržos atgūtais dzimtas īpašums mudinājis laukos pavadīt brīvās dienas. Nupat pabeigtas studijas Latvijas Universitātē, kur apgūtas datorzinātnes. Interese par kinofilmām sākusies pirms pieciem gadiem. Tobrīd bijusi nepieciešama dāvana kādai draudzenei, un tad nofilmēts pirmais darbs Biezpiens kabatā jeb dāvana Madarai dzimšanas dienā. Nofilmētais ar diviem videomagnetofoniem samontēts. Tā viss sācies. Uzņemtas filmas Vāveres dzīve, antiES, Ze Lamantines un Īssavienojums, arī vairākas citas, līdz šogad draugu grupai tapusi doma par festivāla rīkošanu. Kopš tā laika tapuši arī citi projekti, bet ideju pietiekot vēl vairākiem.

***

Amatieru video un kinofilmu festivāls 26.–27. augusts

Rudbāržu pagasta Apšeniekos (6 km no Skrundas).

26. augustā 22.00 – atklāšana.

28. augustā 10.00 – apbalvošana.

Festivālā notiek filmu konkurss, fotoizstādes, dažādu grupu uzstāšanās: Jenot"s (Rīga), Morālā ateja (Rīga), Cacophonics (Cēsis), Oi-725 (Tukuma raj. Jaunpils pag.).

Sporta spēles: florbols, futbols, badmintons.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu