Prāta vētras koncerts Jēkabpilī pulcēja ap 6000 fanu (15)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zibens nespēra, suņi negaudoja, taču Prāta vētras komanda četru krastu ieskāvumā Daugavas vidū uz salas Krustpils brīvdabas estrādē sev piemītošajā radoši atvērtajā perfekcionismā turpināja savu līdz šim lielāko koncerttūri Četri krasti.

Spilgts akcents

Prāta vētras fanu tūkstoši bija mērojuši ceļu turp ne tikai no Jēkabpils un tās apkārtnes, bet arī no visas Austrumlatvijas, Jelgavas, Rīgas un citām vietām. Norvēģijas, Lietuvas, Polijas, Vācijas karogi līdzās Latvijas sarkanbaltsarkanajām krāsām publikā vēlreiz silti apliecināja to, ka grupas cienītāju mīlestība jau sen pārkāpusi savas zemes robežas. "Iepriekš Prāta vētru redzēju tikai Eirovīzijas pasākumā televīzijā. Speciāli braucu uz koncertu Jēkabpilī, lai redzētu Prāta vētru. Ļoti pārsteidza lieliskā skatuves uzbūve, skaņa, gaisma un tas, ka dziedātājs Renārs ir ļoti harismātisks, viņam piemīt šarms, ar ko viņš paņem publiku. Viss norit ļoti augstā līmenī. Es labprāt redzēšu Prāta vētru atkal," Neatkarīgajai pēc koncerta teica Stīvens Bads, kas Lielbritānijā vada mūzikas producentu kompāniju.

Pirmais saulaini lietainās vasaras pārsteigums koncertā bija lieliskais laiks – sauss, silts, ar atspirdzinošu vējeli no Daugavas. Otro pārsteigumu sarunā ar Neatkarīgo minēja arī paši grupas dalībnieki, grupas ģitāristam un taustiņinstrumentālistam Jānim Jubaltam stāstot par koncertvietas akustiskajiem efektiem: "Tāda atbalss ū-ū-ū, kas meta skaņas atpakaļ, un ar to šis koncerts ir īpašs." Grupas līderis Renārs Kaupers piebilda: "Ņemot vērā, ka tūres organizēšanā iesaistīts ļoti daudz cilvēku, mēs nevaram improvizēt. Taču katrā tūres vietā ir kāds spilgts akcents. Jēkabpilī tas ir Krievijas grupas Mumij Troļļ solists Iļja Lagutenko. Arī Ventspilij mums ir kāds pārsteigums..." Viņš turējās pie tradīcijas to neatklāt.

Jau gandrīz 30 000

Prāta vētras ģitārists J. Jubalts atzīst, ka visi trīs koncerttūres Četri krasti koncerti bijuši mazliet atšķirīgi, taču vienojošais bijis emocionālais saviļņojums. "Tā kā ilgāku laiku Latvijā nebijām spēlējuši, pirmajā koncertā Cēsīs bija zināms lampu drudzis. Jelgavā savukārt sajūta bija kā jau mājās, kur tevi uztver kā savējo, un tādēļ palielinās atbildības sajūta. Kuldīgā koncerts notika estrādē, un tas piešķīra atkal citu izjūtu nokrāsu," sacīja Jubalts.

Pirmie trīs Prāta vētras tūres Četri krasti koncerti Cēsīs, Jelgavā un Kuldīgā kopā pulcēja vairāk nekā 22 000 skatītāju. Atklāšanas koncertā Cēsu pilsētas stadionā bija ieradušies aptuveni 9500 apmeklētāju, uz grupas dalībnieku dzimtās pilsētas Jelgavas koncertu, spītējot lietum, bija ieradušies 7000 cilvēku, Kuldīgas estrādē koncertu noskatījās aptuveni 6000 mūzikas fanu, un tikpat liels skaits bija pulcējies Jēkabpilī.

400 aiz 4

Četri krasti tūrei šogad ir izveidota īpaša scenogrāfija, ko veidos kinētiski gaismas objekti, speciālas skatuves konstrukcijas un aizkaru sistēmas. Plānots, ka Latvijas koncertos redzamie elementi tiks izmantoti arī koncertos ārzemēs – tie paredzēti pēc albuma iznākšanas starptautiskajā tirgū rudenī. Tūres viens no organizatoriem, koncertaģentūras FBI vadītājs Mārcis Gulbis Neatkarīgajai pastāstīja: "Jēkabpilī šāda skatuve ir pirmo reizi, taču Baltijas mērogā tā ir īpaša ar to, ka pirmo reizi uz vienas skatuves koncentrēts tik milzīgs tehniskais aprīkojums: vairāk nekā 200 gaismas aparātu, četras tonnas skatuves iekārtu, dekorācijas, kas pirmo reizi tūrei brauc līdzi kopā ar gaismām, pirmo reizi Latvijā tiek izmantots tik liels vietējais ekrāns, kas speciāli adaptēts apļa formai, un daudz citi jaunumu. Pavisam tūres organizēšanā iesaistīts ap 400 cilvēku. Katru koncertšovu, mainoties komandām, organizē vairāk kā 100 darbinieku. To skaitā skatuves, gaismu, skaņu un dekorāciju brigādes, kas visu nodrošina atbilstoši grupas augstajām prasībām. Tāpat videobrigāde, kas uzstāda ekrānu, kā arī operatoru–filmētāju jeb pārvietojamās televīzijas stacijas brigāde. Šajā tūrē apkopots vislabākais katras jomas potenciāls, kas Latvijā ir atrodams. Paši organizatori ir pārsteigti par to, cik labi un augstvērtīgi, salīdzinot ar Eiropas un pasaules līmeni, mūsu Latvijas tehniķi šo šovu organizē. Viss notiek laikā, precīzi, kā aprēķināts. Ja arī gadās kāda tehniska kļūme, kas pie šāda apjoma mēdz gadīties, tā tiek novērsta sekundes laikā, un neviens no skatītājiem to nepamana." M. Gulbis grupas mājaslapā minēja, ka ir apmierināts ar koncertu norisi. "Prāta vētra atkārtoti pierādījusi, ka grupas popularitāte un skatītāju mīlestība ir pamatota un pelnīta." Cita vidū grupas taustiņinstrumentālists Māris Mihelsons, kas kopā ar grupu bija devies uz Jēkabpili iepazīties ar koncerta norises vietu, pirms tūres sākuma izteica cerību, ka pasākums Jēkabpilī "kļūs par reģiona skaņu zemestrīces epicentru". Un tā arī bija.

Grupas nākamais tūres koncerts notiks 19. augustā Ventspilī. Koncerta īpašie viesi būs grupa Double Faced Eels. Turneja noslēgsies 21. augusta koncertā Mežaparka estrādē, kur kā īpašie viesi būs divas grupas, kuras tiks paziņotas vēlāk.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu