"Berimora kino" galvenā balva

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

4. starptautiskā bērnu filmu festivāla "Berimora kino" noslēgumā svētdien bērnu žūrija galveno festivāla balvu piešķīra Zviedrijas filmai "Turp un atpakaļ".

Zviedru režisores Ellas Lemhāgenas 2003. gada filma "Turp un atpakaļ" ieguva vislielākās bērnu žūrijas simpātijas, saņemot festivāla galveno balvu – "Berminora lielo spilvenu". Filma stāsta par izskatā līdzīgiem bērniem, kuru vecāki ir šķīrušies. Dodoties viņus apciemot, Jūlija un Martins apmainās vietām.

Šogad festivāla filmas, kuras Kongresu namā demonstrēja visas nedēļas garumā, noskatījās aptuveni 3000 bērnu. Arī seansu apmeklētāji pauda savu viedokli. Skatītāju simpātiju balvu – "Berimora mazo spilvenu" - festivāla noslēguma ceremonijā ieguva Vācijas režisores Sandras Netelbekas 2004. gada filma "Seržants Pipars", kas stāsta par kāda maza zēna piedzīvojumiem ar suņuku Seržantu Piparu, kurš no sava iepriekšējā saimnieka mantojis milzu bagātību un ir apveltīts ar spēju sarunāties ar bērniem, kuri tic brīnumiem.

Festivāla noslēgumā pie īpašas balvas tika arī pats žūrijas priekšsēdētājs un festivāla aizbildnis suņuks Berimors. Festivāla balvu autore Ināra Liepa viņam pasniedza īpašu spilvenu, kas rotāts ar pērlītēm. Šķiet, Ķīnas mopsim šī velte patika, jo viņš māksliniecei draiski uzrūca.

Liepa atzina, ka Berimoram paredzētā spilvena dekorēšana ar pērlītēm nav nejaušība, jo bērnu kino ir kā pērle pieaugušo kino industrijā.

Festivāla noslēgumā tika demonstrētas arī jaunas latviešu filmiņas. Mazie skatītāji pirmo reizi redzēja studijas "Animācijas brigāde" jaunos darbus – Daces Rīdūzes filmiņu "Skudrulauva" un Māra Brinkmaņa "Ātrāk, Minhauzen, ātrāk!".

Bērnu filmu festivāls Kongresu namā notika no 14. līdz 20. martam. Tā laikā mazie skatītāji varēja noskatīties Zviedrijā, Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā tapušas filmas.

Festivāla laikā darbojās radošā animācijas filmu veidošanas darbnīca bērniem, kur jaunie kino entuziasti varēja izveidot paši savu animācijas filmiņu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu