Valsts prezidentei paredzēto automašīnu ziedos labdarībai (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai paredzētā dāvana - automašīna "Fiat Panda", ko viņai bija plānots uzdāvināt kā Latvijā dzīvojošo itāliešu vīriešu atzītajai šarmantākajai dāmai, tiks ziedota labdarībai.

"Alfa Romeo", "Fiat" un "Lancia" automašīnu pārstāvja Latvijā SIA "Auto Italia" direktore Jana Cīrule sacīja, ka ar dāvanu notiks tieši tas, ko ieteica Vīķe-Freiberga. Patlaban tiek vērtēts, vai mašīna tiks nodota kādam sabiedriskajam fondam vai citai organizācijai. Šīs dienas laikā plānots izvērtēt visus juridiskos aspektus. Kā atzina Cīrule, arī pašai kompānijai, kas organizēja Latvijā dzīvojošo itāliešu vīriešu aptauju par šarmantāko Latvijas dāmu, prezidentes uzvara bijusi pārsteigums. LETA jau ziņoja, ka vairāku nedēļu garumā tika izvaicāti vairāk nekā 30 Latvijā strādājoši un dzīvojoši Itālijas vīrieši. Pretendentes un uzvarētāja tika noteiktas pēc subjektīviem kritērijiem. Vīķe-Freiberga cīņā par šarmantākās dāmas titulu apsteidza dziedātāju Laimu Vaikuli un kultūras ministri Helēnu Demakovu (TP), un viņai kā uzvarētājai bija plānots uzdāvināt automobili "Fiat Panda". Prezidente atzina, ka jūtas pagodināta par izrādīto cieņu, taču nevar pieņemt šo dāvanu. Viņa pauda cerību, ka akcijas rīkotāji mašīnu novēlēs labdarībai, piemēram, misijai "Pakāpieni", nepilngadīgajām mātēm Raunā vai jebkuram citam mērķim, kas kalpotu sabiedrības labumam. Arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā atzina, ka prezidente saskaņā ar likumu "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" nevarētu personīgi pieņemt šādu dāvanu.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu