Dailes teātrī apskatāma ex libris izstāde (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No šodienas līdz 16.aprīlim Dailes teātra foajē pirms izrādēm un starpbrīžos būs apskatāma Imanta Ozoliņa izstāde "Visa dzīve - teātris".

Izstādē būs skatāmi darbi no topošās grāmatas - mazās grafikas darbu ex libris albuma "Cilvēki - Latvijas bagātība". Izstādei mākslinieks izvēlējies zīmējumus, kas veltīti cilvēkiem, kuru mūžs saistīts ar teātri.

Ozoliņš, draugu pierunāts, ex libris žanram pievērsās 1964.gadā. Vēlāk, līdzās pamatdarbam lietišķajā grafikā, tapa arvien vairāk grāmatzīmju - gan pasūtījuma darbi, gan darbi izstādēm. Viņa ex libris piedalījušies konkursos un izstādēs Rīgā, citur Latvijā, kā arī Lietuvā, Čehijā, Beļģijā, Itālijā.

Ozoliņš dzimis 1930.gada 3.jūlijā Rīgā. Bērnību un pusaudža gadus pavadījis Kurzemē, kur Ēdoles un Īvandes draudzē viņa tēvs Alberts Ozoliņš kalpoja par mācītāju. Beidzis 17.arodvidusskolas dekoratīvās mākslas nodaļu un četrgadīgos zīmēšanas kursus Mākslas akadēmijā. Izstādēs viņš piedalās kopš 1964.gada. Ozoliņš ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs.

Līdz 1996.gadam Ozoliņa pamatdarbs bija lietišķā grafika - viņš ir autors daudzu firmu zīmēm, tostarp "Latvijas balzamam", "Latvijas loto", "Inkomerc", kā arī neskaitāmām dzērienu etiķetēm. Latvijas armijai uzdāvinātas emblēmas un karoga skices, kas realizētas praksē. Latvijas Pastam Ozoliņš zīmējis vairākas aploksnes, pirmo dienu zīmogu metus, ir vienas pastmarkas autors.

Viņa kolekcijā ir vairāk nekā 2000 grāmatzīmju, kuras sagatavotas izdošanai albumā "Cilvēki - Latvijas bagātība". Albumā, kurš sastāvēs no vairākām sadaļām, būs grāmatzīmes visiem Latvijas valsts prezidentiem, četriem Lāčplēša ordeņa augstākās pakāpes kavalieriem, cilvēkiem, kuri darbojas teātra, mākslas, zinātnes, medicīnas, finanšu jomā, politiķiem.

Izstādes atklāšana notiks šodien plkst. 15 Dailes teātra foajē.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu