Jauna dejas drāma "Un atkal par to pašu. I daļa"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sapņu fabrikā 19. un 20. martā notiks drāmas sešiem dejotājiem un diviem mūziķiem "Un atkal par to pašu. I daļa" pirmizrāde, kas tapusi Olgas Žitluhinas dejas kompānijas, britu horeogrāfes Fionas Millvordas un grupas "Dzelzs vilks" sadarbībā.

Dejas drāmas pamatā ir stāsts par mīlestību, tās tēmu un simboliem. Izrādes kustību partitūra balstās uz diviem sasvstarpēji pretējiem un vienlaikus tuviem principiem – kaligrāfiju un gleznošanu ar lieliem, plašiem triepieniem.

Izrādes horeogrāfes Olga Žitluhina un Fiona Millvorda ir sadarbojušās jau agrāk – kopīgi veidota mūsdienu dejas izrāde "Alise" Latvijas Nacionālajā operā. Horeogrāfijas līdzautori ir arī kompānijas dejotāji – Ramona Galkina, Ilze Zīriņa, Inga Raudinga, Kristīna Šukstule, Liene Bērziņa, Guntis Spridzāns, Kristers Matuševics un Andris Kačanovskis.

Izrādes muzikālo noformējumu veidojuši grupas "Dzelzs vilks" mūziķi. Viņi jau agrāk sadarbojušies ar Žitluhinas dejas kompāniju – izrādē "Fausts. Deus ex machina", kā arī kopīgi veidojot projektu "Kad pūcei aste ziedēs...", kurš jau piedzīvojis vairāk nekā desmit izrādes Latvijā un ārzemēs.

Pirmizrāde notiks "Mūsdienu dejas dienu – 2005" ietvaros, kuras rīko Latvijas Nacionālā opera, Latvijas Profesionālās mūsdienu dejas horeogrāfu asociācija, Olgas Žitluhinas dejas kompānija, mūzikas un dejas centrs "Baraka" un Mūsdienu dejas centrs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu