Zooloģiskajā dārzā var iepazīt nakts dzīvnieku pasauli

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Zooloģiskajā dārzā, beidzoties Tropu mēnesim, interesenti var iepazīt noslēpumaino, šausmām un leģendām apvīto nakts dzīvnieku pasauli.

Kā aģentūru LETA informēja zoodārza Informācijas nodaļa, ar darba lapu, tematisko maršrutu, spēļu palīdzību iecerēts palīdzēt apmeklētājiem iepazīt diennakts tumšajā laikā aktīvo radību dažādos noslēpumus. Ikviens varēs izmēģināt savus spēkus orientēties briesmu pilnajā pasaulē tikai ar dzirdes, taustes un ožas palīdzību.

Tropu mājas nakts dzīvnieku ekspozīcija papildināta ar jauniem dzīvniekiem. Gada sākumā no Parīzes zooloģiskā dārza atceļoja četri peļu lemuri un Bolīvijas naktspērtiķu mātīte.

Savukārt februārī krāšņā Tropu māja kļuvusi vēl zaļāka un ziedošāka. Tagad apmeklētājus priecē arī Latvijas Universitātes Botāniskā dārza dāvināto tropisko augu kolekcija - pavisam 17 taksonu 25 augi.

Tā gan ir tikai neliela daļa no plašās LU Botāniskā dārza kolekcijas. Ir apskatāma gan nefrolēpe un flebodija, gan antūrijas un spatifila, kā arī neoregēlija, bilbergija, ehmeja. Turklāt daļa izplaukusi ziedos, turpretī citas steidz briedināt sēklas.

Līdz 28.februārim zoodārzā izsludināts ikgadējais Tropu mēnesis, kad sestdienās un svētdienās zoodārza darbinieki ar rotaļu, dzīvnieku demonstrāciju un īpaši iekārtotu maršrutu palīdzību iepazīstina apmeklētājus ar plašo tropisko dzīvnieku kolekciju, kas izvietota pirms četriem gadiem uzceltajā Tropu mājā.

Savukārt darbdienās uz nodarbībām Tropu mājā tiek aicinātas skolēnu grupas. Būs sagatavotas nodarbības ar darba lapām un tematiskiem maršrutiem gan par tropisko mežu stāviem, gan dažādām dzīvnieku grupām - vardēm, bruņrupučiem un citiem rāpuļiem, kukaiņiem un krēslas dzīvniekiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu